Update articol:

Arafat: Starea de alertă se prelungește cu 30 de zile; Arafat: Evitati colindatul!

arafat

Starea de alertă se prelungește cu 30 de zile şi păstrăm măsurile şi mai adăugăm una – la operatorii de transport cablu de schi activitatea se va desfășura cu o reglementare care va fi stabilită prin ordin comun al miniştrilor, a declarat Raed Arafat, la finalul şedinţei Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, care a decis restricțiile pentru următoarele 30 de zile, adică și pentru perioada Crăciunului și a Revelionului.

“Toate limitările care au fost până acum rămân. Dacă vorbim despre petreceri de sute de oameni, de mii de oameni, evident că nu. La restaurant se respectă regulile de până acum, la hotel la fel”, a anunţat Arafat .

Evitaţi colindatul, a spus Arafat, adăugând: “Evitați, chiar dacă e o tradiție. Mersul din casă în casă înseamnă risc de infecție”.

Referitor la tăiatul porcilor, Arafat a spus că nu se rederă la această activitate, pentru că nu este reglementată.

Arafat a mai spus: “Ne vom axa pe măsuri zonale și locale unde se impune, inclusiv carantinarea unei localități”. 

Referitor la perioada sărbătorilor, Arafat a declarat: “E foarte important ce va face fiecare persoană. Gândiți-vă că nu e în descreștere numărul de cazuri. În București ama avut aproape 2.000 de cazuri, 2 zile. Fiecare dintre noi să respecte măsurile: portul măștii, igiena, distanțarea, telemunca. 

De sărbători încercați să limitați numărul celor cu care vă întâlniți. Asta ne va permite să trecem mai ușor peste ce va urma. Rămâne totul limitat: petreceri de sute de oameni, e clar nu. Pârtiile sunt deschise, dar cu reguli în jurul lor – la restaurante, hoteluri”.

Arafat spune că oamenii îşi pot face  rezervări pentru vacanţa la munte, dar cu respectarea regulilor.
Referitor la Revelion, Arafat a anunţat: “Se menține carantina de noapte. De revelion românii să stea în casă sau în apropierea, nu vor fi permise petreceri în stradă. Ne putem bucura de Anul Nou respectând reguli”.

 

BVB | Știri BVB