Update articol:

ArcelorMittal s-a înțeles cu Liberty House pentru vânzarea combinatului din Galați

Sursa: galati.arcelormittal.com

ArcelorMittal a ajuns la un acord cu Liberty House pentru vânzarea combinatelor sale de fabricare a oțelului din Cehia, România, Macedonia și Italia, potrivit unui comunicat de presă.

Liberty House Group este controlată de un om de afaceri indian, Sanjeev Gupta.

ArcelorMittal a anunțat astăzi că a primit o ofertă angajantă de la Liberty House Group pentru achiziționarea ArcelorMittal Ostrava (Cehia), ArcelorMittal Galați (România), ArcelorMittal Skopje (Macedonia) și ArcelorMittal Piombino (Italia).

Liberty House a anunțat că mișcarea îi va dubla producția la nivel mondial.

Cele patru active fac parte dintr-un acord de cesionare, față de Comisia Europeană, care face parte din investigația privind preluarea de către Arcelor a combinatului Ilva S.p.A. Închiderea tranzacțiilor este condiționată de finalizarea achiziției de către companie a Ilva și de aprobarea UE.

ArcelorMittal a mai anunțat că sunt în curs de desfășurare negocieri privind vânzarea celorlalte active – ArcelorMittal Dudelange în Luxemburg și mai multe linii de finisare din Liege, Belgia – incluse în pachetul de vânzare de active.

În luna mai, Comisia Europeană a aprobat tranzacția de 1,8 miliarde de euro prin care ArcelorMittal vrea să preia Ilva, cel mai mare producător european de oțel galvanizat, cu condiția ca ArcelorMittal să renunțe la mai multe active din Europa, inclusiv la combinatul de la Galați.

 

BVBStiri BVB

ALTUR S.A. (ALT) (25/02/2021)

Rezultate financiare preliminare 2020

VES SA (VESY) (25/02/2021)

Rezultate financiare preliminare 2020

TRANSILVANIA BROKER DE ASIGURARE (TBK) (25/02/2021)

Rezultate financiare preliminare 2020