Update articol:
REZULTATE POZITIVE DATORITĂ TARIFELOR IMPUSE DE SUA

ArcelorMittal vrea să inveastescă 2,7 miliarde de dolari în ILVA

ArcelorMittal, cel mai mare producător de oţel din lume, se aşteaptă ca rezultatele sale financiare să se îmbunătăţească în următoarele luni, pe măsură ce creşterea economică globală impulsionează cererea, iar tarifele din Statele Unite conduc la preţuri mai mari pentru metal, potrivit Reuters.

Arcelor a raportat în al treilea trimestru o creştere de 42% a profitului (EBITDA), la 2,73 miliarde de dolari, faţă de perioada similară a anului precedent, în linii mari cu aşteptările analiştilor, în timp ce vânzările au crescut cu 5%, ajungând la 18,5 miliarde de dolari. Datoria companiei s-a menţinut stabilă în trimestrul trei din 2018, la 10,5 miliarde de dolari, iar 1,7 miliarde de dolari au fost investiţi în capitalul circulant. Ieri, acţiunile ArcelorMittal înregistrau un avans de 1,1%, la 22,28 euro, la Bursa de la Amsterdam.

Piața siderurgică a fost afectată în acest an de tarifele de import de 25% stabilite de președintele Donald Trump care a încercat, astfel, să reducă importurile din China și Europa. ArcelorMittal produce oțel în Statele Unite și a spus că a beneficiat de echilibru din aceste măsuri protecționiste, deoarece acestea sporesc prețurile. “Condițiile pieței în trimestrul al treilea au rămas favorabile”, a declarat directorul executiv Lakshmi Mittal, într-o declarație de presă, precizând: “Continuăm să vedem o cerere reală robustă și o rată de utilizare sănătoasă în toate segmentele de oțel”.

Potrivit ArcelorMittal, consumul global de oțel ar crește cu 2 până la 3 procente în 2018, ceea ce ar duce la o îmbunătățire continuă a rezultatelor.
Tarifele din sectorul oțelului au contribuit la rezultatele companiei Arcelor în al treilea trimestru, prețurile cu 5% mai mari compensând o scădere la fel de mare a transporturilor de oțel din regiunea nord-americană, pe măsură ce piața din SUA a slăbit.

  • ArcelorMittal a anunţat că a preluat oficial cea mai mare oţelărie din Europa, Ilva

ArcelorMittal a anunţat că a preluat oficial cea mai mare oţelărie din Europa, Ilva (Italia), consolidându-şi poziţia pe piaţa europeană, pe fondul temerilor sindicatelor privind păstrarea locurilor de muncă, potrivit Reuters. Compania intenționează să investească 2,4 miliarde de euro (2,7 miliarde de dolari) în cel mai nou activ, pentru a crește producția Ilva și pentru a face fabrica mai durabilă.
Într-un comunicat al ArcelorMittal se arată că societatea-vehicul AM Investco a finalizat tranzacţia privind achiziţionarea Ilva, lansând ArcelorMittal Italia. “ArcelorMittal este principalul partener în AM Investco, cu o participaţie de 94,4%, în timp ce banca italiană Intesa Sanpaolo deţine 5,6%”, a precizat grupul  mondial al oţelului.

Ilva, aflată în oraşul Taranto din sudul Italiei, producea anual nouă milioane tone de oţel, aproximativ 40% din producţia de oţel a Italiei, şi îl furniza producătorilor auto, de echipamente electrice şi constructorilor de nave. Guvernul italian a preluat temporar controlul la Ilva, pentru a supraveghea lucrările de curăţare ale acestei oţelării implicate într-un scandal de poluare.

În mai, Comisia Europeană a aprobat tranzacţia, dar a precizat că această aprobare este condiţionată de “vânzarea unui pachet extins de active” pentru a păstra concurenţa pe piaţa oţelului din Europa în beneficiul consumatorilor şi companiilor. Joi, ArcelorMittal a anunţat că în trimestrul trei din 2018 a înregistrat pierderi de 500 de milioane de dolari în urma vânzării activelor.

În octombrie, grupul britanic Liberty, parte a Alianţei mondiale GFG aparţinând omului de afaceri Sanjeev Gupta, a anunţat un acord condiţionat pentru cumpărarea a patru combinate siderurgice din Europa, respectiv ArcelorMittal de la Galaţi, România, şi Ostrava din Republica Cehă, precum şi laminoarele de la Skopje din Macedonia şi Piombino din Italia.

Astăzi, ArcelorMittal a anunţat că  a ajuns la un acord cu Liberty şi pentru vânzarea  ArcelorMittal Dudelange (Luxemburg) şi a liniilor de finisare de la ArcelorMittal Liège (Belgia).

 

BVB | Știri BVB

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (12/07/2024)

Informare Depozitarul Central - structura sintetica 05.07.2024

AROBS TRANSILVANIA SOFTWARE (AROBS) (12/07/2024)

Decizie CA cu privire la rezultatele majorarii capitalului social

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (12/07/2024)

VAN la data de 30 iunie 2024