Update articol:

Arhiepiscopia Romano-Catolică de București: Decizie fermă a instanţei – Cathedral Plaza nu poate intra în legalitate; Primarul General să continue demersurile de desființare a acestei construcții

Cathedral Plaza

Arhiepiscopia Romano-Catolică de București anunţă decizia instanţei, potrivit căreia clădirea Cathedral Plaza nu poate intra în legalitate.

Tribunalul București a respins cererea Milllenium Building Development SRL de a intra în legalitate cu construcția Cathedral Plaza, obligându-l în acest fel pe Primarul General al Municipiului București să continue demersurile de desființare a acestei construcții nelegale, potrivit Arhiepiscopiei Romano-Catolice de București. 

Instituţia anunţă: “După 9 ani în care s-au încercat toate tertipurile juridice pentru intrarea în legalitate, clădirea „Cathedral Plaza” rămâne așa cum este: o mostră a modului brutal în care a fost încălcată legea, o dovadă a complicității celor care au conceput, avizat și autorizat această clădire, un tablou al incapacității autorității locale de a reinstaura legalitatea și a aduce terenul la starea inițială în mandatele anterioare a doi primari generali, o breșă în decizia politică și administrativă tributară unor interese sau presiuni ale afaceriștilor care înțeleg greșit noțiunea de investitor, confundând-o cu cea de cuceritor sau stăpân.

După condamnări succesive ale actului de autorizare, ale edificării și ale menținerii construcției, pronunțate de cele mai diverse autorități și instituții, de numeroase instanțe din București și din țară, de organizații neguvernamentale, ultima încercare de menținere a clădirii ilegale se dovedește a fi un eșec, menit să confirme că în România trebuie să înceteze odată pentru totdeauna harababura din domeniul urbanismului și al autorizării construcțiilor”.

„Arhiepiscopia Romano-Catolică de București a dovedit atașamentul neclintit față de valorile arhitecturale, de patrimoniu cultural și bisericesc, încercând să fie un exemplu demn de urmat pentru toți cei care sunt vătămați de interesele pecuniare ale unor conducători vremelnici ai administrației. Îndemnul nostru este: aveți curaj, nu cedați în fața presiunilor, nu vă lăsați îngenuncheați de calomnii, credeți în reușita voastră, respectați legea pentru a fi respectați!”, a declarat Înalt Preasfințitul Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit romano-catolic de București.

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a anunţat vineri că Tribunalul Bucureşti a respins cererea de intrare în legalitate a Cathedral Plaza, el arătând că poziţia sa constantă, inclusiv în faţa instanţei, fiind de respingere a cererii de intrare în legalitate şi de desfiinţare a clădirii.

”Tribunalul Bucureşti a respins cererea de intrare în legalitate a Cathedral Plaza. După ce Curtea de Apel Suceava a anulat în 2010 autorizaţia de construire pentru Cathedral Plaza, proprietarul Millenium a solicitat în instanţă obligarea Primarului Municipiului Bucureşti la emiterea autorizaţiei pentru intrarea în legalitate a clădirii. Litigiul a început în 2013 şi s-a finalizat azi în primă instanţă”, afirmă primarul general pe Facebook.

Poziţia mea constantă (inclusiv personal în faţa instanţei) a fost de respingere a cererii de intrare în legalitate şi de desfiinţare a clădirii”, mai spune primarul.

 

Nicuşor Dan: Tribunalul Bucureşti a respins cererea de intrare în legalitate a Cathedral Plaza

BVB | Știri BVB

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (02/10/2023)

Emisiunea de Obligatiuni din data de 2 octombrie 2023

AROBS TRANSILVANIA SOFTWARE (AROBS) (02/10/2023)

Disponibilitate inregistrare teleconferinta rezultate S1 2023

INFINITY CAPITAL INVESTMENTS S.A. (SIF5) (02/10/2023)

Demersuri privind vanzarea pachetului de actiuni la Sinterom S.A.

LION CAPITAL S.A. (LION) (02/10/2023)

Schimbari in conducerea emitentului

AROBS TRANSILVANIA SOFTWARE (AROBS) (02/10/2023)

Hotarari AGOA&AGEA din data de 29.09.2023