Update articol:

Armata israeliană anunţă că a lovit ţinte siriene şi iraniene în Siria

  • Autoritatea Naţională Palestiniană anunţă va restabili legăturile cu Israelul

Armata israeliană a anunţat miercuri dimineaţă că a lovit ţinte iraniene şi siriene în Siria ca represalii după ce a găsit explozivi de-a lungul frontierei de facto din nordul Israelului, informează France Presse.

“Ce au făcut Iranul şi Siria: au pus dispozitive explozive improvizate lângă linia Alpha pentru a lovi trupele israeliene. Ce am făcut noi: tocmai am lovit ţinte ale Forţei Quds iraniene şi ale forţelor armate siriene în Siria”, a scris armata pe Twitter, potrivit Agerpres.

Forţa Quds este o unitate de elită a Gărzilor Revoluţionare iraniene responsabile pentru operaţiunile externe.

Israelul a declarat că a lovit “instalaţii de depozitare, cartiere generale şi complexe militare”. “Baterii de rachete sol-aer siriene au fost lovite”, a adăugat armata într-un comunicat.

Israelul a efectuat sute de lovituri aeriene şi de rachete asupra Siriei de la izbucnirea războiului civil în 2011, vizând forţele iraniene şi libaneze Hezbollah desfăşurate pe teritoriul sirian, precum şi trupele guvernamentale, aminteşte AFP.

Israelul recunoaşte rareori loviturile, dar o face atunci când spune că răspunde la atacuri specifice asupra teritoriului israelian.

Cel puţin trei soldaţi au fost ucişi în Siria în aceste atacuri aeriene efectuate în zori de către Israel, a precizat la rândul său agenţia oficială de presă siriană Sana.

Citând o “sursă militară”, Sana se referă la o “agresiune aeriană” efectuată de “inamicul sionist” împotriva “regiunii de Sud”. “Atacul a ucis trei militari şi a rănit un soldat, provocând pagube materiale”, potrivit Sana.

Sursa precizează că bateriile siriene de apărare antiaeriană au fost activate pentru a contracara loviturile israeliene, vizând “un anumit număr rachete”.

La început, raportând “explozii”, agenţia de presă Sana a indicat că apărarea antiaeriană se confrunta cu “o agresiune israeliană pe cerul regiunii Damasc”.

  • Autoritatea Naţională Palestiniană va restabili legăturile cu Israelul

Autoritatea Naţională Palestiniană (ANP) a anunţat marţi că va restabili legăturile cu Israelul, după ce acestea au fost întrerupte ca urmare a planului israelian de anexare a unor părţi din Cisiordania, care a fost suspendat între-timp, informează dpa.

“Am primit un document din partea Israelului în care se angajează să respecte acordurile cu noi şi, prin urmare, anunţăm reluarea contactelor”, a declarat prim-ministrul ANP Mohammad Shtayyeh, citat de presa locală.

Palestinienii urmează să reia cooperarea în materie de securitate cu Israelul şi să accepte impozitele pe venit din Israel, aşa cum se întâmpla până la întreruperea contactelor.

În luna mai, preşedintele palestinian Mahmoud Abbas a rupt legăturile cu SUA şi Israel ca reacţie la un plan de anexare israelian, care a fost ulterior suspendat ca urmare a acordurilor de normalizare pe care statul evreu le-a semnat cu Bahrain şi Emiratele Arabe Unite în septembrie.

 

“În lumina apelurilor făcute de preşedintele Abbas cu privire la angajamentul Israelului faţă de acordurile bilaterale semnate … relaţia cu Israelul va reveni la situaţia anterioară”, a scris pe Twitter Hussein Al Sheik, şeful Autorităţii Generale pentru Afaceri Civile.

BVBStiri BVB

RETRASIB SA (RTRA) (24/02/2021)

Reluare tranzactionare in 25.02.2021 - ora 09:45 - conform Codului BVB - operator de piata reglementata (Titlu II - art. 115 si Titlu III - art. 6) - Decizia ASF nr. 263/24.02.2021 - aprobare document oferta publica de cumparare actiuni RTRA

VRANCART SA (VNC) (24/02/2021)

Disponibilitate rezultate financiare preliminare 2020

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (24/02/2021)

Hotarari AGOA din data de 24.02.2021

SIF MOLDOVA S.A. (SIF2) (24/02/2021)

Notificare prag detineri/vot <5%