Update articol:

ASF a emis regulamentul care dă posibilitatea companiilor din străinătate să se listeze în România, prin GDR

asf

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a emis regulamentul care dă posibilitatea companiilor din străinătate să se listeze în România, prin GDR.

Astfel, Regulamentul privind certificatele de depozit având la bază acțiuni emise de o societate cu sediul într-un stat membru sau într-un stat terț, precum și pentru modificarea și completarea Regulamentului Autorității de Supraveghere Financiară nr. 4/2013 privind acțiunile suport pentru certificate de depozit (GDR), a fost publicat în Monitorul Oficial.

Până acum, doar companiile locale se puteau lista pe alte burse, prin GDR. Astfel, companii precum Romgaz sau Electrica au listat GDR-uri la Londra, însă lichiditatea acestora a fost extrem de slabă.

De altfel, recent, acționarii OMV Petrom au decis să delisteze GDR-urile de la Londra.

O compania străină care și-a anunțat intenția să se listeze la Bursa de Valori București este maib, cea mai mare bancă din Moldova, aceasta având acum la dispoziție și varianta GDR-urilor.

Potrivit regulamentului, certificatele de depozit pot fi emise numai în condițiile în care emitentul de certificate de depozit se asigură că acțiunile pentru care sunt emise certificatele de depozit sunt înscrise în registrul acțiunilor pe numele său și sunt blocate pe toată durata pentru care sunt emise certificate de depozit având la bază respectivele acțiuni.

BVB | Știri BVB

TTS (TRANSPORT TRADE SERVICES) (TTS) (25/09/2023)

TTS a fost nominalizata pentru "European Small & Mid-Cap Awards 2023"

VES SA (VESY) (22/09/2023)

Retragerea dintr-o activitate principala

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (22/09/2023)

Completarea Convocatorului AGEA din 09/10 octombrie 2023

INFINITY CAPITAL INVESTMENTS S.A. (SIF5) (22/09/2023)

Demersuri privind vanzarea pachetului de actiuni la Sinterom S.A.