Update articol:

ASF analizează aspectele semnalate de un grup de acționari SIF Muntenia, cu privire la dețineri indirecte ale companiei

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) analizează aspectele semnalate de un grup de acționari SIF Muntenia, cu privire la dețineri indirecte ale companiei, au transmis oficialii instituției.

Un grup de investitori persoane fizice, cu o deţinere cumulată de 4,2% din SIF Muntenia (SIF4) a trimis o adresă către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) prin care solicită aplicarea Legii 31 în cadrul societăţii, respectiv articolul care interzice deţinerea de acţiuni proprii în mod indirect, prin interpuşi, potrivit Ziarului Financiar.

Investitorii susțin că SIF-ul a cumpărat indirect acţiuni proprii utilizându-le ulterior în voturile din AGA.

“La Autoritatea de Supraveghere Financiară a fost înregistrată o adresă care vizează aspecte similare celor evidențiate în solicitarea de presă.

În prezent, aceste aspecte fac obiectul unei analize desfășurată la nivelul Autorității, urmând ca la finalizarea acesteia, în funcție de concluziile desprinse, să fie adoptate măsurile care se impun”, ne-a transmis ASF.

Conducerea SIF Muntenia nu a transmis, deocamdată, o poziție oficială cu privire la aceste aspecte.

Acționarii SIF4 Muntenia sunt convocați, pe 28 aprilie, pentru Adunarea Generală a Acționarilor care va decide si aprobarea programului de administrare a SIF Muntenia S.A. şi a bugetului de venituri şi cheltuieli al societății pentru exerciţiul financiar al anului 2021 si aprobarea politicii de remunerare a SIF Muntenia.

SIF Muntenia nu a primit solicitări din partea acționarilor pentru a răspunde în cadrul AGA, potrivit siteului companiei.