Update articol:

ASF: Gradul de cuprindere a asigurărilor obligatorii a locuințelor în România – de numai 18,75%

Leonardo Badea / Sursa Facebook

Gradul redus de cuprindere a asigurărilor obligatorii a locuințelor în România, de numai 18,75%, reflectă nevoia acută de informare a populației cu privire la riscurile la care aceasta se supune în cazul neîncheierii poliței PAD (Polița de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale), potrivit lui Leonardo Badea,  Președintele ASF.

Având în vedere că în România sunt 7,3 milioane de locuințe neasigurate este esențială informarea fiecărui proprietar cu privire la responsabilitățile care îi revin din acest punct de vedere, transmite ASF, adăugând că statul nu are nicio obligație legală să ofere sprijin proprietarilor ale căror locuințe au fost avariate în urma unor dezastre naturale și care nu aveau încheiate PAD, astfel că fiecărui român îi revine responsabilitatea pentru proprietatea sa.

Astfel, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) și Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale S.A. (PAID) organizează, în perioada 15 – 19 octombrie 2018, la nivel național, o campanie de conștientizare a importanței asigurării obligatorii a locuințelor.

Campania va avea loc în opt orașe din regiunea Moldova, cea mai afectată de riscurile acoperite de Polița de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAD) – Brăila, Galați, Tecuci, Bârlad, Iași, Târgu Frumos, Botoșani și Roman.

”Cu toate că legea asigurării obligatorii a locuinței este în vigoare de ani buni, polița PAD este încă prea puțin cunoscută și înțeleasă de români. Suntem convinși că numai prin conștientizarea utilității acestei asigurări putem crește gradul de protecție pentru fondul locativ din România. Din acest motiv, pornim la drum și în acest an alături de ASF, în speranța că vom reuși să explicăm cât mai multor proprietari de locuințe rolul asigurării obligatorii”, a declarat Nicoleta Radu, Director General, PAID România.

Reprezentanții ASF și ai PAID vor participa la întâlniri cu autoritățile locale și cu proprietari de locuințe, în cadrul cărora vor prezenta informații despre asigurarea obligatorie a locuințelor, privind riscurile la care cetățenii se expun în cazul în care nu încheie o astfel de asigurare, precum și informații referitoare la  modul în care acest produs poate fi utilizat cât mai eficient pentru acoperirea propriilor nevoi.

BVB | Știri BVB

Obligatiuni Autonom Services 2024 (AUT24E) (14/06/2024)

Numire intermediar emisiune obligatiuni

Obligatiuni Autonom Services 2026 (AUT26E) (14/06/2024)

Numire intermediar emisiune obligatiuni

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (14/06/2024)

Informare Depozitarul Central - operare majorare capital social - nr. actiuni