Update articol:

Asociația CFA România testează independența financiară în rândul tinerilor (vezi cât de independent financiar eşti)

Asociația CFA România lansează Testul Independenței Financiare dedicat tinerilor, pentru a afla cât de mult se pot baza ei pe resursele proprii și cât sunt de pregătiți pentru a face fată provocărilor din viața de adult. Testul face parte din campania de educație financiară „Generația I” – generația independentă, iar completarea chestionarului se poate efectua online, la adresa:

https://generatiaindependenta.ro/testeaza-ti-independenta/

Testul Independenței Financiare se adresează tinerilor între 18 și 25 de ani, și este realizat de specialiștii Asociației CFA România, oferind totodată și recomandări privind obținerea siguranței financiare, în funcție de rezultatele obținute.

« Criza sanitară ne-a demonstrat că de la stabilitate la instabilitate economică nu este decât un pas. În acest context, independența financiară devine foarte importantă, la orice vârstă. Dorim să demitizăm în rândul tinerilor ideea că siguranța financiară este un subiect pentru mai târziu, și că, dacă ne preocupă acest subiect, vom avea de câștigat pe viitor. Încurajăm tineriii să facă testul, să afle dacă și unde sunt vulnerabili și să ia măsuri, cât de mici. Niciodată nu e prea devreme să facem pași în direcția potrivită.» declară Alexandra Smedoiu, CFA președinte al Asociației CFA România.

Educația financiară pregătește oamenii pentru perioade grele economic

Asociația a lansat, în 2019, o inițiativă la nivel național, comunicând importanța obținerii independenței financiare la orice vârstă, indiferent de venit. Denumită „Generația I”, aceasta campanie a fost lansata pe un fond al gradului scăzut de educație financiară al românilor. Testul prin care tinerii află nivelul dependenței de factori externi se regăsește pe website-ul campaniei, alături de podcast-uri în care sunt detaliate instrumentele financiare utile și recomandări ale specialiștilor.

Asociația CFA România este organizația profesioniștilor în investiții din România, în mare parte deținători ai titlului Chartered Financial Analyst (CFA®), calificare administrată de CFA Institute (USA). Asociația CFA România este una dintre cele peste 160 de societăți membre ale CFA Institute, și are  misiunea de a promova interesele specialiștilor in investiții și de a menține standarde ridicate de integritate și excelență profesională.In prezent, Asociatia CFA Romania are peste 240 de membri, detinatori ai titlului de Chartered Financial Analyst (CFA®).

Profesioniștii care sunt membri ai Asociației CFA România lucrează pentru instituții de reglementare, instituții supranaționale, instituții bancare, firme de asigurări, firme de intermediere de valori mobiliare, firme de asset management, fonduri de pensii, firme de consultanță, sectorul public, instituții de învățământ, companii care activează în diverse sectoare economice etc.

 

 

 

BVB | Știri BVB

EB WTI INDEX 0,10 (EBWTI1) (18/01/2022)

Notificare Erste Group Bank AG referitoare modificare multiplicator - 0.0390301

MedLife S.A. (M) (17/01/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 10-14 ianuarie 2022

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (17/01/2022)

Declaratii reprezentanti Chimcomplex la eveniment listare Piata Reglementata