Update articol:

Asociația Energia Inteligentă lansează ”Cum obținem un Preț Corect la Energie Electrică”, cursuri online pentru informarea consumatorilor de energie electrică și gaze naturale

Dumitru Chisăliţă

Asociatia Energia Inteligenta, care are ca scop dezvoltarea pieței de gaze și energie și protecția consumatorilor de gaze și energie, marchează Ziua Internațională a drepturilor consumatorilor prin lansarea cursurilor online ”Cum obținem un Preț Corect la Energie Electrică” pe piața liberalizată. La aceste cursuri, organizate gratuit pe platforma Zoom, consumatorii vor învăta:

  • Cum funcționează sectorul și piața de energie
  • Cum se formează prețul pe piață en-gros și en-detail
  • Să înțeleagă factura de energie electrică
  • Contractul de energie electrica pe înțelesul tuturor
  • Cum putem obține un preț corect la energie electrică
  • Studii de caz.

Cursurile online ”Cum obținem un Preț Corect la Energie Electrică” fac parte din proiectul Academia Consumatorilor lansat recent de Asociația Energia Inteligentă cu scopul de a pregăti consumatorii de energie electrică și gaze naturale să înțeleagă cererea de energie, să aleagă oferta cea mai bună, să beneficieze de prețuri corecte la gaze și energie, să obțină clauze contractuale care să îi avantajeze. Din același proiect, Academia Consumatorilor, face parte și parteneriatul cu Radio România Antena Satelor încheiat în urmă cu o săptămână în vederea dezvoltării de programe care să vină în sprijinul unei mai bune informări a consumatorilor de energie electrică. Emisiunea ”Vrem să știi!” realizată și prezentată de Claudia Ruse si Robina Cornaciu, aduce în atenția ascultătorilor o dată la două săptămâni, cele mai actuale subiecte privind liberalizarea pieței de energie electrică și modalitățile prin care își pot alege cel mai potrivit furnizor, în concordanță cu nevoile proprii de consum.

Primul Curs Academia Consumatorilor se va desfășura în data de 23 martie 2021, ora 18.00. Persoanele interesate să participe se pot înscrie trimițând un email pe adresa monica.david@creativeandmore.ro. Locurile sunt limitate.

În 15 martie 1962, John Fitzgerald Kennedy, președinte al Statelor Unite ale Americii, rostea în Congres un mesaj legat de drepturile consumatorilor, susținând existența a patru drepturi fundamentale ale acestora: dreptul la securitate, dreptul la informare, dreptul de a fi ascultat și dreptul de a alege liber produse și servicii. Acest moment este punctul de referință al istoriei formelor organizate de protecție a consumatorilor.

Asociația Energia Inteligentă (AEI) reunește profesioniști din domeniul gazelor naturale, hidrogenului, energiei electrice și eficienței energetice. Membrii săi militează pentru un preț corect al gazelor și pentru creșterea transparenței în piața de energie din România.

AEI este o organizație non-profit al cărui scop principal este acela de a contribui la o mai bună informare a consumatorilor casnici și non-casnici de gaze și energie pentru ca aceștia să poată fi mai bine pregătiți pentru negocierea contractelor de achiziție și pentru a putea înțelege corect facturile pe care le plătesc.

AEI este și va rămâne un partener de dialog pentru toți participanții la piață, fie că sunt furnizori, producători, operatori, proiectanți, constructori, instituții, reglementatori, ministere, politicieni, angajați din sistem sau reprezentanți ai mass-media.

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (24/06/2022)

Finalizarea ofertei publice de cumparare

TERAPLAST SA (TRP) (24/06/2022)

Desemnare agent de plata pentru dividende 2021

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (24/06/2022)

Acceptare mandate membri provizorii Directorat

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (24/06/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (24/06/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)