Update articol:

Atac cibernetic asupra serverelor Microsoft: China denunţă acuzaţii “lipsite de fundament”

pixabay.com Atac cibernetic cyber pixabay.com

China a negat marţi responsabilitatea atacului care a vizat serverele Microsoft, calificând drept “lipsite de fundament” şi “iresponsabile” acuzaţiile în acest sens formulate cu o zi înainte de SUA şi aliaţii lor, informează AFP, potrivit Agerpres.

Aceştia din urmă au condamnat luni, într-o campanie concertată, activităţile cibernetice “răuvoitoare” ale Beijingului şi i-au imputat piratarea masivă întreprinsă în martie împotriva serverelor mesageriei Exchange a grupului Microsoft.

China a reacţionat pentru prima dată marţi, prin comunicate publicate de ambasadele sale în Australia şi în Noua Zeelandă, respingând cu fermitate aceste acuzaţii.

Ambasada Chinei de la Wellington a vorbit despre acuzaţii “total lipsite de fundament şi iresponsabile” care constituie o “calomnie răuvoitoare”, iar ambasada din Canberra a acuzat Australia să “repetă ca un papagal” retorica americană şi a prezentat SUA drept “campioanele lumii la atacuri cibernetice răuvoitoare”.

A acuza explicit o ţară de un atac cibernetic sofisticat este un act politic puternic, îndeosebi pentru că determinarea originii actului de piraterie poate fi complicată din punct de vedere tehnic. Tocmai de aceea observatorii se aşteptau la o replică fermă din partea Chinei, notează AFP.

“Dat fiind natura virtuală a spaţiului cibernetic, trebuie să existe o dovadă clară atunci când se anchetează sau se identifică un incident cibernetic”, a avertizat ambasada Chinei din Noua Zeelandă.

BVBStiri BVB

MECANICA FINA SA (MECE) (23/07/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (23/07/2021)

Raport conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (23/07/2021)

Prelungire credit overdraft - Dendrio Solutions

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (23/07/2021)

Solicitare completare ordine de zi AGA 11.08.2021