Update articol:

ATM Ventures, divizia de investiții a Grupului Autonom, achiziționează 5.5% din TRANSILVANIA BROKER

Transilvania Broker, unul dintre primii 5 brokeri de asigurare din România și cu o experiență de 17 ani în domeniu, atrage o nouă investiție din partea ATM Ventures pentru 5.5% din acțiunile companiei pentru dezvoltare, potrivit unui comunicat.

Cu un volum al primelor de asigurare  intermediate în 2022 de 800 de milioane de lei, Transilvania Broker deține o cotă de piață de 6.37%. 

Încă de la înființare, ne-am dorit să oferim clienților noștri soluții complete, atât din sfera asigurărilor, cât și din domenii conexe, precum leasing, credite, asistență rutieră, servicii de soluționare daună și asistență tehnică, căutând mereu să avem alături parteneri puternici și credibili. Ne bucurăm să îi avem alături pe cei de la Autonom și suntem siguri că investiția lor în Transilvania Broker deschide noi oportunități pentru ambele companii”, a spus Dan Niculae, Președintele Consiliului de Administrație Transilvania Broker.

Portofoliul Transilvania Broker cuprinde peste 1 milion de clienți unici, atât persoane fizice, cât și juridice, precum și 26 de parteneri, societăți de asigurare, pentru care intermediază vânzarea a numeroase polițe de asigurare pe aproape întreg teritoriul țării printr-o rețea de peste 1.900 de colaboratori.

“O parte importantă din strategia Autonom din ultimii ani este de a se implica tot mai mult în furnizarea de servicii pentru piața de asigurări. Construim treptat un ecosistem de companii, parteneri și clienți strategici pentru a furniza servicii de mobilitate, daune, distribuție, infrastructură IT. Investiția în Transilvania Broker reprezintă un pas important în această construcție, prin care întărim parteneriatul strategic cu unul din cei mai performanți actori din piața de distribuție de asigurări și deschidem noi oportunități de dezvoltare”, a spus Dan Ștefan, co-fondator ATM Ventures. 

Anul acesta, Transilvania Broker împlinește 6 ani de la admiterea la tranzacționare pe Piața Reglementată a Bursei de Valori București sub simbolul de tranzacționare TBK. În ciuda evoluției general negative sau incerte a cotațiilor pe piața românească de capital, în contextul evoluțiilor economice și geopolitice globale, acțiunea TBK a marcat un nivel de peste 2,5 ori valoarea sa de la listare. Capitalizarea companiei atinge la acest moment 104,5 milioane de lei, față de 36,5 mil lei la 2 noiembrie 2017. Investitorii pe termen lung, care au achiziționat acțiuni la listare și au rămas alături de Transilvania Broker, au obținut, în cei cinci ani, un randament de aproape 230%1 , de peste două ori mai mare decât randamentul calculat pentru BET-TR în aceeași perioadă.

BVB | Știri BVB

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (02/06/2023)

Fitch confirma Ratingul BBB- cu perspectiva stabila

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (02/06/2023)

Demersuri privind vanzarea pachetului de actiuni detinut la IAMU S.A.

Banca Transilvania TURBO LONG 10/1.77/1.82 (EBTLVTL19) (02/06/2023)

Notificare Erste Group Bank AG - EBTLVTL19 este sold-out