Update articol:

Auchan: Remedierea aspectelor sesizate de ANPC este aproape finalizată

Remedierea aspectelor sesizate de inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor în urma controalelor la mai multe magazine Auchan a fost dispusă imediat, fiind deja finalizată în cea mai mare măsură, iar marţi dimineaţă urmează să fie transmise către OPC Bucureşti solicitările ce se impun în vederea redeschiderii către consumatori a zonelor supuse controlului din magazinele în cauză, afirmă reprezentanţii retailerului, într-un comunicat remis AGERPRES.

“Confirmăm faptul că reprezentanţi ai ANPC au derulat astăzi un control în câteva magazine. Autoritatea ne-a sesizat mai multe aspecte, diferite de la un magazin la altul, a căror remediere a fost dispusă imediat, fiind deja finalizată în cea mai mare măsură. Urmează să transmitem către OPC Bucureşti, mâine dimineaţă, solicitările ce se impun în vederea redeschiderii către consumatori a zonelor supuse controlului din magazinele în cauză. Toate magazinele noastre au sisteme de audit şi control al calităţii, avem implementată respectarea standardelor ISO pentru managementul calităţii – fiecare hipermarket beneficiind şi de un responsabil de calitate dedicat acestora – toate cu scopul de a răspunde cât mai bine prevederilor legale. De asemenea, magazinele noastre respectă măsurile pentru protecţie sanitară împotriva Covid-19. Ne asigurăm clienţii că vom creşte şi mai mult gradul de vigilenţă şi control în această perioadă”, dau asigurări oficialii Auchan România.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a propus închiderea a patru unităţi Auchan din Bucureşti – magazinele Auchan Titan, Vitan, Militari şi Berceni – pe o perioadă de cel mult şase luni, în urma abaterilor descoperite în urma unor controale desfăşurate luni.

Potrivit unui comunicat al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, controalele întreprinse de echipe ale Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC) din Regiunea Bucureşti-Ilfov – coordonate de vicepreşedintele ANPC, Mihai Culeafă, directorul general al ANPC, Paul Anghel, şi comisarul şef al CRPC Bucureşti-Ilfov, Ionuţ Voevozeanu – în zonele alimentare ale magazinelor din marile lanţuri de hipermarketuri au continuat. Astfel, în data de 1 noiembrie 2021, au fost efectuate verificări ale modului în care este respectată legislaţia în vigoare, în domeniu, la patru puncte de lucru din Capitală ale Auchan România (magazinele Auchan Titan, Vitan, Militari şi Berceni).

În urma controlului, au fost înregistrate abateri importante, care au dus la amenzi contravenţionale în valoare totală de 102.000 de lei şi dispunerea unor măsuri complementare importante, printre care oprirea definitivă de la comercializare şi retragerea din consumul uman a tuturor produselor alimentare neconforme identificate în cele patru magazine şi propunerea de închidere pe o durată de cel mult 6 luni a tuturor celor patru unităţi.

De asemenea, ANPC a propus oprirea temporară a prestării serviciului la raioanele cu vitrină asistată: mezeluri/brânzeturi, gastro, cofetărie, pâine, cofetărie – Auchan Vitan; carne, mezeluri şi lactate, brutărie, gastro, cofetărie, măsline vrac – Auchan Militari; peşte, gastro, cofetărie, mezeluri/brânzeturi, carne afumată – Auchan Titan; carne pasăre, lactate, ouă, carmangerie, peşte congelat, măsline, mezeluri/brânzeturi, gastro – Auchan Berceni.

BVB | Știri BVB

SIF HOTELURI SA (CAOR) (03/02/2023)

Convocare AGAE 09(10).03.2023

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (03/02/2023)

Prelungire & suplimentare credit Unicredit Bank - Elian Solutions

FONDUL INCHIS DE INVESTITII BET FI INDEX INVEST (BTF) (03/02/2023)

Materiale info investitori - Document cu informatii esentiale

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (03/02/2023)

Alegere Presedinte CA si Comitete Consultative

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (03/02/2023)

Contract ROMGAZ - SOCAR TRADING