Update articol:

AUR, la cuţite cu UDMR

george simion

Nici nu s-au terminat bine alegerile parlamentate, că Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), care a obţinut circa 9% din voturi, a intrat în conflict deschis cu UDMR, după ce președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat la RFI că „nu era nevoie de AUR în Parlamentul României, în 2020”.

AUR susține că, de fapt, UDMR nu își are locul în Parlamentul României și transmite că vrea modificarea Constituției în sensul interzicerii formațiunilor politice pe criterii etnice, a spus George Simion, în replică la afirmațiile lui Kelemen Hunor.

„UDMR nu își are locul în Parlamentul României. Respectăm comunitatea maghiarilor din România și avem candidați etnici maghiari în AUR care intră în Legislativ. AUR se opune, însă, constituirii și funcționării formațiunilor politice pe criterii etnice iar în acest sens va demara o campanie națională pentru modificarea Constituției în sensul interzicerii formațiunilor politice pe criterii etnice”, spune George Simion, potrivit Stiripesurse.ro.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat la RFI că opțiunea sa este ca Uniunea să facă parte dintr-un Guvern alături de PNL și USR PLUS, adică să aibă miniștri în Cabinet, nu doar să ofere sprijin parlamentar. Despre AUR, el a afirmat că „nu era nevoie de așa ceva în Parlamentul României, în 2020”:  „Nu era nevoie de o astfel de forță în Parlament, dar cetățenii au rezolvat această problemă și vom vedea ce se va întâmpla mai departe și cum se va comporta acest partid în Parlament, dar din punctul meu de vedere, nu era nevoie de așa ceva în Parlamentul României, în 2020”.

BVB | Știri BVB

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (18/08/2022)

Hotarare AGA E din data de 18 august 2022

VES SA (VESY) (18/08/2022)

Inregistrarea noii structuri a Directoratului in Registrul Comertului

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (18/08/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (18/08/2022)

Hotarari AGA E 18.08.2022