Update articol:

AURSF, APCONS și CREDERE: Scrisoare deschisă către Primul Ministru în legătură cu numirea noului președinte ANPC

Alin Iacob, presedintele AURSF Alin Iacob, presedintele AURSF

Asociația Utilizatorilor Români de Servicii Financiare (AURSF), Asociația pentru Apărarea Drepturilor și Intereselor Consumatorilor (APCONS) și Asociația CREDERE pentru Informarea, Consilierea și Educarea Consumatorilor,  asociații active și profund implicate în susținerea drepturilor și intereselor consumatorilor, i-au adresat o scrisoare deschisă Primului Ministru Ludovic Orban:

“Stimate domnule Prim-Ministru,

Asociația Utilizatorilor Români de Servicii Financiare (AURSF), Asociația pentru Apărarea Drepturilor și Intereselor Consumatorilor (APCONS) și Asociația CREDERE pentru Informarea, Consilierea și Educarea Consumatorilor, în calitate de asociații active și profund implicate în susținerea drepturilor și intereselor consumatorilor din România, salută încheierea rapidă a interimatului nefericit de la conducerea Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, în conformitate cu solicitarea noastră publică de la finalul lunii noiembrie.

În același timp, însă, regretăm numirea în funcția de Președinte al ANPC a unei persoane fără nicio zi de experiență în ceea ce privește protecția consumatorilor.

Susținem pe deplin una dintre prioritățile anunțate de dumneavoastră la preluarea mandatului de prim-ministru și anume “readucerea competenței și profesionalismului în funcționarea instituțiilor publice” însă ne exprimăm îndoiala că această numire respectă acest deziderat.

Considerăm că a venit momentul ca vocea, talentul și susținerea politică să nu mai fie singurele criterii luate în calcul de decidenți atunci când desemnează conducători ai unor instituții specializate ale statului, unde este nevoie de reacții rapide și competente încă din prima zi de mandat.

De asemenea, mulțumindu-vă pentru facilitarea unei întâlniri interesante și constructive cu Secretarul General al Guvernului, vă reiterăm cererea de a ne întâlni și cu dumneavoastră, atunci când agenda vă va permite. Ne place să credem că înțelegeți importanța rezolvării juste a problemelor cu care se confruntă consumatorii, stakeholder pe care se bazează creșterea economică a României și care, cel puțin din acest motiv, ar trebui să beneficieze de tot atâta atenție din partea dumneavoastră ca și reprezentanții mediului de afaceri,

Cu deosebită considerație,
Alin Iacob, președinte AURSF
Vasile Cazan, președinte APCONS