Update articol:

Australia: Autorităţile au cerut gospodăriilor din New South Wales să stingă luminile între 6 şi 8 seara, din cauza unei crize energetice

Ministrul australian al energiei a cerut gospodăriilor din New South Wales – un stat care include şi cel mai mare oraș al țării, Sydney – să-și stingă luminile din cauza unei crize energetice, potrivit BBC.

Chris Bowen spune că oamenii nu ar trebui să folosească electricitatea, timp de două ore în fiecare seară, între 6 şi 8 seara. Cu toate acestea, el a adăugat că este „încrezător” că pot fi evitate întreruperile de curent.

Anunţul vine după ce principala piață angro de energie electrică din Australia a fost suspendată din cauza unei creșteri a prețurilor.

Chris Bowen le-a cerut oamenilor care locuiesc în New South Wales să păstreze economisească cât mai multă energie.

Potrivit Reuters, riscurile de pană de curent s-au diminuat vineri în estul Australiei, deoarece aproximativ o treime din producţia pe cărbune care fusese întreruptă în ultimele săptămâni a revenit în funcțiune, dar operatorul de pe piață a spus că criza de energie nu s-a încheiat.

De ce există o criză?

Australia este unul dintre cei mai mari exportatori de cărbune și gaz natural lichefiat din lume, dar se confruntă cu o criză de energie încă de luna trecută. Trei sferturi din energia electrică a țării este încă generată din cărbune. Australia a fost mult timp acuzată că nu a făcut suficient pentru a-și reduce emisiile investind în surse regenerabile.

În ultimele săptămâni, Australia a simțit impactul întreruperilor aprovizionării cu cărbune, întreruperile mai multor centrale electrice pe cărbune și creșterea prețurilor la energie la nivel mondial.

 

Australia semnează un nou obiectiv de emisii de carbon

Inundațiile de la începutul acestui an au lovit unele mine de cărbune din New South Wales și Queensland, în timp ce problemele tehnice au redus producția la două mine care furnizează cea mai mare stație de cărbune din New South Wales.

Aproximativ un sfert din capacitatea de generare a energiei electrice pe bază de cărbune a Australiei este în prezent scoasă din funcțiune din cauza întreruperilor neașteptate și a întreținerii programate.

Unii producători de energie electrică și-au văzut costurile crescând, pe măsură ce prețurile globale ale cărbunelui și gazului au crescut din cauza sancțiunilor impuse Rusiei pentru invazia sa în Ucraina.

Între timp, cererea de energie a crescut din cauza frigului și pe măsură ce economia Australiei se deschide după ce restricțiile Covid-19 au fost relaxate.

Toate acestea au contribuit la creșterea prețurilor la energie electrică pe piața angro până la peste 300 USD (173 GBP; 210 USD) pe plafonul de preț pe megawat oră stabilit de autoritatea de reglementare a pieței, Operatorul Australian al pieței de energie (Aemo). Cu toate acestea, acest plafon este sub costul de producție pentru mai mulți producători, care au decis să păstreze capacitatea.

Miercuri, operatorul australian al pieței energiei (Aemo) a făcut pasul fără precedent de a suspenda piața și a spus că va stabili prețurile direct și va compensa producătorii pentru deficit. De asemenea, a cerut consumatorilor din New South Wales să „reducă temporar consumul de energie”.

 

BVB | Știri BVB

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (01/07/2022)

Implementare plan incentivare SOP2020

RCB GOLD (RCGLD) (01/07/2022)

Notificare Raiffeisen Centrobank AG

TTS (TRANSPORT TRADE SERVICES) (TTS) (01/07/2022)

Disponibilitate Raport Sustenabilitate 2021

ELECTROARGES SA (ELGS) (01/07/2022)

Hotarare AGOA - 30.06.2022

Sphera Franchise Group (SFG) (01/07/2022)

Publicarea Raportului de Sustenabilitate aferent anilor 2020-2021