Update articol:

Autoritatea Bancară Europeană, vizată de ţinta hackerilor care au atacat softul de server pentru email al Microsoft

pixabay.com Atac cibernetic cyber pixabay.com

Autoritatea Bancară Europeană (EBA) a anunţat, luni, că a fost ţinta hackerilor, dar că aceştia nu au obţinut date, iar instituţia îşi dublează eforturile pentru a se proteja, pe fondul atacului global care exploatează vulnerabilităţi ale softului de server pentru email al Microsoft, transmite Reuters.

Autoritatea de reglementare bancară a Uniunii Europene, care colectează și stochează porțiuni de date sensibile despre bănci și împrumuturile acestora, a spus că, probabil, atacul cibernetic a lovit doar serverele sale de e-mail.

EBA este cea mai recentă victimă proeminentă dintre zeci de mii de organizații din Asia și Europa vizate într-un atac despre care Microsoft Corp spune că folosește vulnerabilități nedetectate anterior în diferite versiuni ale software-ului său de server de poștă electronică.

Atacurile continuă în ciuda remediilor urgente emise de Microsoft, care a anunţat că lucrează cu agenţiile guvernamentale şi companiile de securitate cibernetică pentru a ajuta clienţii.

Cu toate acestea, o scanare a dispozitivelor conectate a arătat că doar 10% dintre cei vulnerabili au instalat remediile până vineri, deși numărul era în creștere.

Microsoft şi o persoană implicată în reacţia SUA au atribuit valul iniţial de atacuri unui hacker susţinut de guvernul chinez. Un purtător de cuvînt al guvernului de la Beijing a spus că ţara sa nu se află în spatele acestor intruziuni.

Ceea ce a început la sfârşitul anului trecut ca un atac controlat împotria câtorva ţinte clasice de spionaj, a devenit luna trecută o campanie pe scară largă. Mai multe atacuri sunt aşteptate din partea altor hackeri, pe măsură ce codul utilizat pentru preluarea controlului asupra serverelor de email se răspândeşte.

Toţi cei afectaţi par să folosească versiuni web ale serviciului Outlook pentru email, pe care le găzduiesc pe computerele personale, în loc să utilizeze provideri cloud.

BVBStiri BVB

MedLife S.A. (M) (27/09/2021)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 20-24 septembrie 2021

ERSTE GROUP TURBO LONG 0.10/30.80/31.30 (EBEBSTL44) (27/09/2021)

Reluare tranzactionare - ora 13:25 - Notificare Erste Group Bank AG suspendare limita variatie

EB EBS TURBO SHORT 0,1/46,5/46 (EBEBSTS36) (27/09/2021)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 28 si 29 Septembrie 2021

Turbo Long on Daimler AG (RCDAITL1) (27/09/2021)

Reluare tranzactionare - ora 12:05 - Notificare Raiffeisen Centrobank AG modificare limita variatie

ROMCAB SA (MCAB) (27/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014