Update articol:

Autorităţile britanice au demarat o anchetă asupra imperiului patronului de la Liberty Steel

Sanjeev Gupta, preşedintele executiv al GFG Liberty Steel, care are în portofoliu şi combinatul siderurgic de la Galaţi. Sanjeev Gupta, preşedintele executiv al GFG Liberty Steel, care are în portofoliu şi combinatul siderurgic de la Galaţi.

Oficiul antifraudă din Marea Britanie (SFO) a demarat vineri o anchetă asupra grupului GFG Alliance, imperiul magnatului oţelului Sanjeev Gupta, inclusiv asupra acordurilor sale de finanţare cu societatea Greensill Capital, care este în faliment, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

În total, imperiul de afaceri al lui Gupta regrupează aproximativ 35.000 de angajaţi la nivel mondial, reunind combinate siderurgice şi uzine de aluminiu în SUA, Marea Britanie, Franţa, România (fostul Sidex Galaţi) şi Australia.

“SFO a demarat o investigaţie pe baza suspiciunilor de fraudă, tranzacţii frauduloase şi spălare de bani în legătură cu finanţarea şi derularea afacerilor companiilor din cadrul Gupta Family Group Alliance (GFG), inclusiv acordurile de finanţare cu Greensill Capital UK Ltd,” a informat Serious Fraud Office într-un comunicat de presă.

Această anchetă constituie o nouă lovitură dură pentru GFG, un grup care trece printr-o perioadă dificilă după falimentul Greensill Capital, principalul său finanţator. În prezent, imperiul omului de afaceri indo-britanic Sanjeev Gupta caută cu disperare noi fonduri, în special pentru a evita închiderea uzinelor diviziei sale siderurgice Liberty Steel.

În luna iulie 2019, Liberty Steel, o companie cu sediul în Marea Britanie care este deţinută de GFG Alliance, a plătit 740 de milioane de euro pentru a prelua o serie de oţelării din Cehia, România, Macedonia de Nord, Italia şi Belgia de la grupul ArcelorMittal. Activă pe plan global, Liberty Steel are o capacitate anuală de producţie de 13 milioane de tone în Europa, 72% din volumul total, şi are 17.000 de angajaţi pe continent.

BVB | Știri BVB

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (07/02/2023)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (07/02/2023)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (06/02/2023)

Finalizare achizitie companie de proiect fotovoltaic - Vulturu

OMV PETROM S.A. (SNP) (06/02/2023)

Raport tranzactii cu parti afiliate 14 dec 2022 - 5 feb 2023