Update articol:

Autoritățile de reglementare din UE amendează Google cu 1,7 miliarde de dolari pentru blocarea rivalilor din publicitate

Margrethe Vestager

Comisarul UE pentru concurență, Margrethe Vestager, a declarat miercuri că Google trebuie să plătească 1,49 miliarde de euro (1,69 miliarde dolari) pentru că a îngrădit concurența în sectorul publicității online, potrivit CNBC.

Google Adsense afișează reclamele în siteurile care îl folosesc. Firmele rivale Google au susținut că produsul a fost plasat pe site-uri cu înțelegerea că alte sisteme nu vor putea fi pe aceeași pagină.

Miercuri, la Bruxelles, comisarul european pentru concurență, Margrethe Vestager, a declarat că Google a împiedicat rivalii să “concureze și să inoveze corect” pe piața de publicitate online.

“Google și-a cimentat poziția dominantă în domeniul căutării de reclame online și s-a protejat de presiunea concurenței prin impunerea unor restricții anticoncurențiale contractuale site-urilor web ale unor terțe părți, ceea ce este ilegal conform normelor UE antitrust”, a spus Vestager.

Compania Alphabet a apărat anterior utilizarea tehnologiei, susținând că este în vigoare din 2006 și este un produs minor.

În al patrulea trimestru al anului 2018, activitatea principală de publicitate a companiei Google a înregistrat o creștere a veniturilor cu 20% față de trimestrul precedent, până la 32,6 miliarde de dolari – aceeași rată de creștere ca și în trimestrul anterior.

Comisia Europeană a spus că între 2006 și 2016 Google a fost de departe cel mai puternic jucător în căutarea de publicitate online din Spațiul Economic European (SEE), cu o cotă de piață de peste 70%.

Este a treia amendă antitrust de la Bruxelles pentru Google.

În luna iulie, autoritățile de reglementare de la Bruxelles i-au dat o amendă de 5 miliarde de dolari pentru abuzul de poziție dominantă a sistemului său de operare mobil Android.

Într-o postare pe blog, marți, Kent Walker, SVP of Global Affairs la Google, a scris că clienții europeni Android vor fi acum întrebați ce aplicații ar dori să utilizeze în schimb.

În 2017, Google a primit o amendă de 2,7 miliarde de dolari din partea UE pentru favorizarea serviciului său comercial față de cele ale concurenților.

BVBStiri BVB

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (03/08/2021)

Rezultate exprimare optiune conform Hotararea nr. 3 AGEA 27.04.2021

TRANSILVANIA BROKER DE ASIGURARE (TBK) (03/08/2021)

Convocare AGAE_07/08 Septembrie 2021

TERAPLAST SA (TRP) (03/08/2021)

Hotarare CA din 02.08.2021

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (03/08/2021)

Conferinta telefonica investitori si analisti - S1 2021

ROMPETROL WELL SERVICES S.A. (PTR) (03/08/2021)

Solutionare definitiva litigiu KJK Balkan Holding S.a.r.l