Update articol:

Autorităţile poloneze anunţă că grupuri mici de migranţi au încercat să treacă frontiera dinspre Belarus în timpul nopţii

Mariusz Blaszczak Sursa foto: gov.pl

Mulţi migranţi au continuat să încerce să traverseze frontiera din Belarus în Polonia, însă într-un număr mai mic şi în general în grupuri de dimensiuni reduse, au anunţat vineri autorităţile poloneze, la o zi după ce Belarus a evacuat principalele tabere în care se adunaseră migranţii, pe care i-au transferat în centre de primire, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

“S-au produs tentative de trecere a frontierei, dar au fost adoptate alte metode”, a declarat ministrul apărării polonez, Mariusz Blaszczak, la postul privat Polsat, vorbind despre grupuri mai mici.

Pe de altă parte, vameşii polonezi au informat vineri că în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 255 de tentative de trecere a frontierei şi 45 de expulzări de cetăţeni străini, potrivit Reuters.

“Două grupuri mari au încercat să treacă frontiera cu forţa – primul grup era format din 500 de cetăţeni străini, iar cel de-al doilea din 50 de cetăţeni străini. Oamenii au fost agresivi”, a informat poliţia poloneză pe contul său de Twitter.

Purtătoarea de cuvânt a grănicerilor polonezi, Anna Michalska, a declarat că autorităţile din Belarus au fost văzute joi seară ajutând migranţii să traverseze în Polonia după ce tabăra de lângă Bruzghi (Belarus) a fost evacuată.

“(Belaruşii) au adus mai mulţi migranţi la locul în care s-a produs o tentativă de trecere în forţă a frontierei. La început erau 100 de oameni, dar apoi partea belarusă a adus mai multe persoane cu camioanele. Apoi erau circa 500 de persoane”, a spus Michalska.

Potrivit unui calcul făcut de agenţia de presă poloneză PAP, de la începutul anului, paza de frontieră din această ţară a înregistrat peste 34.000 de tentative de trecere frauduloasă a frontierei polono-belaruse, din care peste 6.000 s-au produs în noiembrie, circa 17.300 în octombrie, aproape 7.700 în septembrie şi peste 3.500 în august.

La rândul lor, autorităţile de la Minsk au anunţat vineri că toţi cei circa 2.000 de migranţi evacuaţi în ultimele zile din tabăra de lângă frontiera poloneză şi-au petrecut prima noapte la căldură într-un centru de primire de pe teritoriul belarus.

“Vor primi circa 8 tone de produse alimentare”, a transmis agenţia de stat Belta pe contul său de Telegram, publicând fotografii cu migranţi care se odihnesc în saci de dormit, pe jos, într-un hangar.

BVB | Știri BVB

ROMPETROL RAFINARE S.A. (RRC) (07/12/2021)

Raport conform art. 108 din Legea 24/2017 (R)

CONPET SA (COTE) (07/12/2021)

Hotararea AGOA 07.12.2021

TTS (TRANSPORT TRADE SERVICES) (TTS) (07/12/2021)

Raport tranzactii cu parte afiliata (NAVROM) 19 noiembrie - 07 decembrie 2021