Update articol:

Avioane luate cu asalt de afgani disperați (video); Toate zborurile comerciale din aeroportul principal din Kabul au fost anulate

Zborurile comerciale din Aeroportul Internațional Hamid Karzai au fost anulate, potrivit Autorității de Aviație Civilă din Afganistan. Partea civilă a aeroportului este închisă, conform unei notificări adresate aviatorilor.

BBC a publicat un video de aproape jumătate de minut în care se văd sute de afgani care încearcă cu disperare să se urce într-un avion. Câteva zeci sunt efectiv agățați unii de alții pe scara avionului, în timp ce mulți alții privesc neputincioși de pe pistă.

Trupele americane au fost forțate să tragă focuri de avertisment în aer la aeroport, pentru a împiedica civilii afgani să meargă spre avioane, a declarat un oficial citat de Reuters. “Mulțimea scăpase de sub control. Focurile au fost doar pentru a împiedica haosul”, a spus oficialul.

După scenele șocante de la aeroport, autoritatea aeroportuară a anunțat suspendarea tuturor zborurilor comerciale, “pentru a împiedica furturile și jafurile. Vă rugăm nu mai veniți la aeroport”, scrie Al Jazeera, citând un mesaj transmis de autorități.

 

 

 

BVB | Știri BVB

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (28/09/2022)

Informare privind strategia de dezvoltare a societatii

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (28/09/2022)

Hotarare CA 28.09.2022 - avizare majorare capital social incorporare rezerve

CONPET SA (COTE) (28/09/2022)

Raport conform art. 234, aliniat 1, lit. i) din Regulamentul ASF nr. 5/2018

MedLife S.A. (M) (28/09/2022)

Disponibilitate Raport Sustenabilitate 2021