Update articol:

Avocat Alexandra Burada: “Este haos la sediul mai multor instanțe judecătorești, unde avocații și justițiabilii sunt ținuți afară sau pe holuri, în turmă, din cauza COVID 19” (vezi foto)

Măsurile luate de instanţele judecătoreşti nu reprezintă o formă reală de protecţie a avocaţilor şi justiţiabililor împotriva COVID 19, spune avocatul Alexandra Burada. 

Aceasta explică: “Ieri, 10.03.2020, atât CSM cât și Tribunalul București au publicat o serie de recomandări de natură să prevină răspândirea infecţiilor cu virusul COVID-19 (CORONAVIRUS), susținând că acestea sunt în interesul magistraților și a justiţiabililor.

Apreciez că aceste măsuri sunt insuficiente și nu sunt de natură a proteja dreptul la sănătate al avocaților și a familiilor acestora”.

O altă avocată a transmis de la judecătoria Buftea: “La intrare, sub îndrumările jandarmilor, oamenii stau buluciţi, umăr lângă umăr sa li se permită accesul ! Tot cum am promis, am anunțat președintele de complet că aşa ceva este noaptea minții, iar lipirea unora de altii nu ii protejează nici pe ei, nici pe noi ! Zâmbind, îmi spune ca nu are altă soluție! Un fel de «asta este situația»! De când îmi doream să practic sport periculos în loc de avocatură! Ne aude cineva ?!”

Foto Facebook Serban Niculae Lovin
Foto Facebook Serban Niculae Lovin -Tribunalul Ilfov si Judecatoria Buftea

Conform Alexandrei Burada, avocații sunt la fel de implicați și importanți în actul de justiție: “Pentru cei care nu cunosc situația reală, pot exemplifica cazul Judecătoriilor sectorului 1 și 4 unde în sălile de ședință, dar și pe holuri este absolut imposibil să păstrezi distanța recomandată de «1 m și 50 de cm» față de orice persoană sau obiect datorită dimensiunii extrem de reduse a spațiilor dedicate activității, absolut improprii.

 

În acest moment este haos la propriu la sediul mai multor instanțe judecătorești unde avocații și justițiabilii sunt ținuți în afara sediului instanței sau pe holuri, în «turmă». Este evident că acest gen de măsuri nu protejează nici avocații și nici justițiabilii.

Având în vedere că în acest moment miza este sănătatea publică a populației, apreciez și cred că vorbesc și în numele multor colegi, că s-ar impune din partea instanțelor judecătorești aceleași măsuri pe care le-au luat și atunci când acestea au intrat în protest, în unele cazuri mai bine de o lună.

Ca participant la actul de justiție, am respectat decizia magistraților și ne-am conformat măsurilor luate în cadrul protestului iar acum, pentru sănătatea noastră și a clienților pe care îi reprezentăm solicităm și noi la rândul nostru, ACEEAȘI FORMĂ DE RESPECT.

Ieri am luat decizia internă de a limita activitatea profesională în sensul anulării oricărei întâlniri fizice cu clienții și a recurgerii la procedura scrisă. Recomand tuturor celor care au în această perioada termene în instanța să discute cu reprezentanții lor și să evite pe cât posibil prezența la sediul instanței”.

Extras din hotărârea TB București: 

”Se recomandă ca justiţiabilii şi avocaţii să păstreze, pe cât posibil, o distanţă de cel puţin 1 m şi 50 cm unii faţă de ceilalţi, astfel încât să fie evitat riscul unei eventuale infectări. Se recomandă evitarea prezenţei părţilor la Tribunalul Bucureşti şi la judecătoriile arondate, în cazul în care aceasta nu este absolut necesară. Informaţiile referitoare la dosarele aflate pe rol pot fi solicitate telefonic, prin intermediul Biroului de Informare şi Relaţii Publice, sau prin mijloace electronice (fax, email), precum şi prin accesarea aplicaţiei Dosar electronic. Se recomandă transmiterea documentelor şi cererilor prin poştă sau fax ori în format electronic, prin e-mail, părţile având posibilitatea solicitării judecării cauzelor în lipsă sau amânarea acestora pentru motive medicale, dacă este cazul”.

BVBStiri BVB

MECANICA FINA SA (MECE) (17/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (17/09/2021)

Functionarea Unitatii 1 la putere redusa

EB EBS TURBO SHORT 0,1/44,5/44 (EBEBSTS35) (17/09/2021)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 20 si 21 Septembrie 2021

ROMCAB SA (MCAB) (17/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

EB EBS TURBO SHORT 0,1/44,5/44 (EBEBSTS35) (17/09/2021)

Suspendare tranzactionare - 16:36 - Notificare Erste Group Bank AG - atingere bariera