Update articol:

Avocatul Adrian Cuculis: “Chimcomplex, angajatorul muncitorilor uciși în apartamentul din Onești, găsit vinovat de către ITM; compania – pasibilă de răspundere penală pentru nerespectarea legislației referitoare la securitatea în muncă” (vezi document)

Foto Facebook Foto Facebook

Compania Chimcomplex , angajatorul muncitorilor uciși în apartamentul din Onești, a fost găsit vinovată de către ITM, fiind pasibilă de răspundere penală pentru nerespectarea legislației referitoare la securitatea în muncă, a anunţat avocatul Adrian Cuculis.

Acesta a scris: “Chimcomplex , angajatorul muncitorilor uciși în apartamentul din Onești, găsit vinovat de către ITM. În raportul ITM se arată că muncitorii au suferit un « accident de muncă mortal ». De asemenea, ITM a amendat Chimcomplex și i-a obligat să refacă procedurile de securitate în muncă. Dispoziția dată de către angajator, celor doi muncitori de a se deplasa în apartament, a fost VERBALĂ.

Chimcomplex este pasibil de răspundere penală pentru nerespectarea legislației referitoare la securitatea în muncă. Familiile celor două victime analizează varianta plângerilor penale împotriva Chimcomplex și a răspunderii civile (plata de daune) cu privire la accidentul de muncă”.

Apartamentul în care s-au comis crimele fusese al agresorului, iar acum se afla în proprietatea Chimcomplex în urma unei executări silite.

Cei doi muncitori care au fost uciși de Gheorghe Moroșan în apartamentul din Onești, unul dintre ei lăcătuş mecanic, celălalt electrician, s-au deplasat la un apartament aflat în proprietatea Chimcomplex, în vederea stabilirii necesarului de materiale pentru repararea instalaţiei electrice. Activitatea lor trebuia să se desfășoare, însă, numai în cadrul combinatului, și nu cu detașare pe teren.

Potrivit avocatului Adrian Cuculis, firma la care erau cei doi angajați a transmis un document în care se arată faptul că nu existau proceduri și norme de detașare a lucrătorilor în afara combinatului. Mai mult, contractele de muncă ale celor doi arătau foarte clar că activitatea lor se va desfășura numai în combinat. Astfel, se pare că muncitorii se aflau în acel apartament fără o bază legală.

BVB | Știri BVB

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (25/01/2022)

Initierea primei etape a programului de rascumparare actiuni

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (25/01/2022)

Initiere program de rascumparare actiuni proprii

PROMATERIS S.A. (PPL) (25/01/2022)

Hotarare civila referitor divizare Promateris S.A.

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (25/01/2022)

Document informare - alocare actiuni