Update articol:

Avocatul Gheorghe Piperea, candidat AUR la europarlamentare, a fost selectat de guvern în comisia care decide șeful super-agenției ce va gestiona toate firmele de stat (G4Media)

guvern

Avocatul Gheorghe Piperea, desemnat de partidul extremist AUR drept candidat la alegerile europarlamentare din 2024, a fost selectat de guvern ca membru în comisia de contestații la concursul pentru șefia super-agenției AMEPIP, a confirmat pentru G4Media secretarul general al guvernului, Mircea Abrudean.

E al doilea moment în care coaliția de guvernare PSD-PNL face un gest de apropiere față de AUR. La începutul sesiunii parlamentare, în funcţia de secretar al Camerei Deputaților a fost ales un parlamentar AUR, Ringo Dămureanu, care a luat locul de la USR, o mișcare văzută drept o dovadă că PSD ”continuă să îşi cimenteze alianţa cu AUR” (Ionuț Moșteanu).

Agenția pentru Monitorizarea și Evaluarea Performanțelor Întreprinderilor Publice (AMEPIP) e super-agenția guvernamentală care va conduce toate companiile de stat. Secretariatul General al Guvernului (SGG) a început selecțiea candidaților pentru funcțiile de președinte și vicepreședinți ai AMEPIP, iar Piperea face parte din comisia de rezolvare a contestațiilor, el fiind considerat membru al mediului academic ca profesor la Facultatea de Drept.

În comisia de selecție și comisia de rezolvare a contestațiilor sunt câte doi reprezentanți ai mediului academic, selectați printr-o procedură separată, a declarat Abrudean. Din cele două comisii mai fac parte reprezentanți ai SGG și ai Ministerului Finanțelor.

Piperea a mai fost anunțat și ca posibil ministru al Justiției de către George Simion, președintele partidului extremist AUR. „Îl anunț pe domnul Ponta că avem propunere de ministru de Finanțe. La Finanțe îl avem pe domnul Octavian Bădescu, la Justiție pe Gheorghe Piperea, nu o să dau toate numele”, a declarat George Simion la RTV în 31 mai 2023.

Gheorghe Piperea este un cunoscut avocat, fondatorul societății ”Piperea&Asociații”. În contextul crizei economice declanșate în anul 2008, s-a remarcat printr-o serie de procese colective îndreptate împotriva băncilor. Este un promotor al teoriilor conspiraționiste legate de Covid.

A încercat să candideze la alegerile prezidențiale din 2009, dar nu a strâns numărul necesar de semnături. A candidat în 2012 pentru camera Deputaților, dar nu a reușit să obțină un mandat de parlamentar. Anul trecut, George Simion l-a prezentat pe Gheorghe Piperea ca posibil candidat la prezidențiale din partea AUR.

Super-agenția AMEPIP a fost înființată printr-un proiect de lege inițiat de guvernul Ciucă, sub pretextul unei cereri din PNRR. România și-a asumat eficientizarea administrării companiilor de stat. AMEPIP pune sub controlul premierului și al secretarului general absolut toate companii și regiile autonome cu capital de stat: firme controlate de ministere, primării, consilii județene și agenții de dezvoltari intra-comunitară (ADI).

BVB | Știri BVB

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (02/10/2023)

Emisiunea de Obligatiuni din data de 2 octombrie 2023

AROBS TRANSILVANIA SOFTWARE (AROBS) (02/10/2023)

Disponibilitate inregistrare teleconferinta rezultate S1 2023

INFINITY CAPITAL INVESTMENTS S.A. (SIF5) (02/10/2023)

Demersuri privind vanzarea pachetului de actiuni la Sinterom S.A.

LION CAPITAL S.A. (LION) (02/10/2023)

Schimbari in conducerea emitentului

AROBS TRANSILVANIA SOFTWARE (AROBS) (02/10/2023)

Hotarari AGOA&AGEA din data de 29.09.2023