Update articol:
Azomureș și-a reluat, în condiții normale, activitățile de producție a îngrășămintelor pentru agricultură

Azomureș: “Vom solicita transportatorului național de energie electrică acoperirea cheltuielilor generate de oprirea/pornirea instalațiilor”

Instalațiile de pe platforma Azomureș funcționează la parametri normali după incidentul de vineri, 8 ianuarie 2021, când o pană  în rețeaua națională de transport a energiei electrice a afectat mai multe județe din nord-vestul României, potrivit unui comunicat. Compania anunță că va face o investigație internă. Din punct de vedere financiar, după ce investigația internă ne va oferi toate datele, vom solicita transportatorului național de energie electrică acoperirea cheltuielilor generate de oprirea/pornirea instalațiilor, a anunțat Asomureș.

Potrivit companiei, astfel de evenimente ar trebui să se întâmple foarte rar și dovedesc necesitatea unei infrastructuri adecvate la nivel național și european: “Ultima situație similară a fost înregistrată de Azomureș în 2015. Instalațiile de pe platforma Azomureș sunt echipate cu sisteme independente de blocare și există proceduri clare de oprire. Evenimentul a confirmat de altfel, respectarea procedurilor de oprire. La nivelul companiei a fost demarată o investigație internă pentru a identifica oportunitățile de îmbunătățire. Impactul asupra mediului înconjurător a fost minim, fără să creeze probleme în comunitatea locală.

Din punct de vedere tehnic, activitățile au fost reluate treptat, pe măsură ce au fost create condiții favorabile în ceea ce privește furnizarea energiei electrice. Pornirile de instalații au decurs normal, unele dintre echipamente fiind pornite în avans față de calendarul stabilit. Cu această ocazie, au fost testate și echipamentele de reducere a zgomotului, amortizoare de sunet montate în diferite instalații, astfel că nu am înregistrat un nivel ridicat de zgomot ambiental în afara platformei.

Din punct de vedere financiar, după ce investigația internă ne va oferi toate datele, vom solicita transportatorului național de energie electrică acoperirea cheltuielilor generate de oprirea/pornirea instalațiilor. 

Livrările de îngrășăminte către distribuitori și fermieri se realizează la parametri normali, toate produsele noastre sunt disponibile pentru piața locală și cea internațională.”

Transelectrica a anuntat, vineri, că pana de curent din zona de nord-vest a țării a fost din cauza unui incident la nivelul rețelei electrice de transport europene interconectate.

România a fost victima penei de curent ce a afectat aproape toate statele europene, nu cauza ei, a declarat Virgil Popescu, ministrul Energiei, la Digi24.
El a spus ca în cazul unui incident european, cum este cazul în momentul de față, dacă nu se va reuși să se stabilească cine este vinovat, atunci va exista la nivelul Comisiei Europene un fond prin care vor fi despăgubiți cei afectați. Dacă se va găsi vinovatul acestui incident, el va suporta despăgubirile.
Despăgubirile se vor face prin instituțiile naționale din fiecare țară, iar Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului din România este deja în legătură cu autoritățile europene de protecție a consumatorului, a mai transmis ministrul. Potrivit acestuia, in momentul de față, sistemul românesc de transport de energie electrică funcționează în parametri normali.

BVBStiri BVB

BURSA DE VALORI BUCURESTI SA (BVB) (26/01/2021)

Notificare prag detineri/vot >5%

SIF MOLDOVA S.A. (SIF2) (26/01/2021)

Modificarea caracteristicilor etapei a doua a programului de rascumpare actiuni

TERAPLAST SA (TRP) (26/01/2021)

Raport auditor - art. 92 ind. 3 Legea 24/2017 Sem II 2020