Update articol:

Banca Centrală Europeană crește dobânda cheie cu încă 50 de puncte de bază, în ciuda turbulențelor pieței

lagarde Christine Lagarde, presedinte BCE

Banca Centrală Europeană a anunțat joi o nouă majorare a dobânzii cu 50 de puncte de bază, în ciuda turbulențelor din piete, potrivit CNBC.

BCE a semnalat timp de câteva săptămâni că va majora din nou dobânzile la reuniunea sa din martie, deoarece inflația în regiunea cu 20 de membri rămâne cu mult peste țintă. În februarie, datele preliminare au indicat o inflație generală de 8,5%, cu mult peste ținta băncii centrale de 2%.

Unii jucători de pe piață s-au întrebat dacă președintele Christine Lagarde va continua această mișcare, având în vedere șocurile recente din sectorul bancar.

Actiunile Credit Suisse au scăzut cu până la 30% în tranzacțiile intraday de miercuri, iar întregul sector bancar a încheiat sesiunea de miercuri cu aproximativ 7% in scadere.

Presiunile inițiale asupra sectorului bancar au apărut săptămâna trecută, când autoritățile americane au considerat că Silicon Valley Bank era insolvabilă.

Oficialii europeni au dorit să sublinieze că situația din Europa este diferită de cea din Statele Unite. În general, există mai puțină concentrare a depozitelor – SVB a fost un creditor important pentru sectoarele tehnologiei și asistenței medicale – fluxurile de depozite par stabile, iar băncile europene sunt bine capitalizate dupa transformarea reglementară care a urmat crizei financiare globale.

BVB | Știri BVB