Update articol:

Banca Comercială Română acordă, din nou, credite prin programul Noua Casă

De Sărbători, BCR rămâne disponibilă non-stop prin George, la Contact Center și automate bancare. Sucursalele, închise pe 25 decembrie și 1 ianuarie

Banca Comercială Română (BCR) primeşte, începând din această săptămână, cereri pentru programul Noua Casă, conform unui comunicat de presă al băncii.

BCR oferă creditul Noua Casă cu o dobândă de 3,17% (2% + IRCC (1,17%) şi 0 costuri pentru analiza dosarului. Avansul minim este de 5% pentru locuinţe care valorează până la 70.000 euro, echivalent lei, şi 15% pentru locuinţe care valorează între 70.001 şi 140.000 de euro, echivalent lei. Suma maximă care poate fi obţinută poate ajunge la 119.000 euro, iar termenul maxim de acordare este de 30 de ani. Creditele Noua Casă BCR se acordă în limita plafonului disponibil alocat.

BCR le recomandă tuturor clienţilor care solicită creditul Noua Casă de la BCR să se orienteze şi către protecţia lor şi a celor dragi pe perioada derulării creditului, printr-o asigurare de viaţă care acoperă împrumutul în cazul decesului. La asigurarea de viaţă se pot adăuga asigurări suplimentare, care acoperă ratele în cazurile de şomaj involuntar, concediu medical prelungit şi invaliditate parţială şi permanentă, precum şi asigurări pentru afecţiuni grave, care acoperă total sau parţial creditul, în funcţie de diagnosticul medical. Oferta actuală cuprinde o reducere cu 25% a costului lunar al asigurării de viaţă. Costul este descrescător, calculându-se lunar în funcţie de soldul creditului.

BCR oferă şi credit ipotecar standard cu dobândă fixă pe 5 sau 10 ani, produs extrem de util şi accesat de către clienţii care îşi doresc o predictibilitate a sumelor de plată, mai ales în actualul context de evoluţie a inflaţiei şi, implicit, a dobânzilor. Anul trecut, produsul ipotecar standard, BCR Casa Mea, a reprezentat 71% din totalul vânzărilor de credite imobiliare ale băncii.

Banca oferă şi un exemplu de calcul Noua Casă BCR. Astfel, pentru un credit de 230.000 lei, luat pe o perioadă de 30 ani, cu o dobândă de 3,17% (2% + IRCC), IRCC: 1,18%, comision evaluare imobil: 470 lei, inclusiv TVA, comision de gestiune FNGCIMM – 0,30% anual, calculat la valoarea garanţiei, rata lunară este de 991 lei (nu include comisionul de gestiune datorat FNGCIMM). Valoare totală plătibilă este de 357.195 lei, iar dobândă anuală efectivă (DAE) este de 3,23%.

Banca menţionează că din plafonul total de 1,5 miliarde de lei acordat de Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) pentru cele 14 bănci intrate în programul “Noua Casă”, 497 milioane de lei au revenit BCR. Fondurile alocate BCR reprezintă 33% din totalul garanţiilor puse la dispoziţie de Guvernul României pentru acest program.

BCR s-a alăturat programului “Prima Casă”, transformat recent în “Noua Casă”, încă din 2009. De atunci, 1 din 4 români a ales să îşi achiziţioneze o locuinţă la BCR prin acest program guvernamental.

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private şi a băncilor de locuinţe.

BCR oferă o gamă completă de produse şi servicii financiare, printr-o reţea de 18 centre de afaceri şi 16 birouri mobile dedicate companiilor şi 326 de unităţi retail situate în majoritatea oraşelor din ţară cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca nr.1 în România pe piaţa tranzacţiilor bancare, clienţii BCR dispunând de o reţea naţională extinsă de ATM-uri şi maşini multifuncţionale – aproape 1.700 de echipamente şi servicii bancare complete prin Internet banking, Mobile banking, Phone-banking şi E-commerce.

BVB | Știri BVB

BRK Argint Turbo Short 23 (BKSLVTS4) (02/12/2022)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 02 si 05 Decembrie 2022

BRK Dow Turbo Short 34350 (BKDOWTSD8) (02/12/2022)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 02 si 05 Decembrie 2022

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (02/12/2022)

Semnare Memorandum de Intelegere privind Coridorul Vertical