Update articol:

Banca Internaţională de Investiţii anunţă o nouă tranzacţie de finanţare în valoare de 200 de milioane de lei

Banca Internaţională de Investiţii marchează şapte ani de emisiuni de succes în lei româneşti, printr-o nouă tranzacţie de finanţare în valoare de 200 de milioane de lei (echivalentul a 40 milioane de euro), organizată de UniCredit, aceasta fiind cea de-a noua în lei româneşti, informează banca într-un comunicat.

“La 12 octombrie 2021, Banca Internaţională de Investiţii a realizat în total cea de-a noua tranzacţie în lei româneşti. Începând cu anul 2015, Banca a revenit anual pe piaţa RON, obţinând statutul de emitent frecvent. Tranzacţia de 200 milioane RON pe 2 ani (echivalentul a 40 milioane euro), organizată de UniCredit, partenerul de lungă durată al BII, a fost încheiată cu succes, în pofida volatilităţii ridicate de pe piaţa obligaţiunilor în lei”, se arată într-un comunicat al băncii.

Potrivit sursei citate, atât investitorii locali, cât şi cei din străinătate au realizat subscrieri totale, defalcarea pe tipuri de investitori reflectând administratori de active, fonduri de pensii şi companii de asigurări în portofoliul final.

Banca a atins cel mai strâns raport spread – mid-swap de până acum şi cea mai mică rată negativă a dobânzii euro-after swap pentru o tranzacţie de finanţare pe termen lung.

Emisiunea reprezintă o refinanţare parţială a viitoarei răscumpărări în lei.

În ultimii 7 ani, volumul finanţărilor în lei atrase s-a ridicat la 2,3 miliarde de lei, adică aproape jumătate de miliard de euro, ceea ce face ca leul românesc să fie unul dintre punctele forte pentru finanţarea BII.

“Din 2015, când am realizat tranzacţia inaugurală în formatul local, am parcurs un drum lung ca instituţie, dezvoltând în acelaşi timp semnificativ dialogul cu comunitatea investitorilor locali. Astăzi, realizăm emisiuni în cadrul Programului MTN, care s-a dovedit a fi cel mai eficient instrument pentru finanţarea noastră şi a permis să reacţionăm în timp util la ferestrele de oportunitate de pe piaţă. Apreciem profund colaborarea strânsă cu investitorii români şi ne bucurăm să vedem o cerere constantă în ceea ce ne priveşte”, a comentat Jozef Kollar, prim-vicepreşedinte al BII, responsabil cu Trezoreria şi DCM.

Banca Internaţională de Investiţii (BII) a fost fondată în 1970. În prezent, acţionarii băncii sunt Bulgaria, Cuba, Cehia, Ungaria, Mongolia, România, Rusia, Slovacia şi Vietnam. Banca a trecut printr-un proces major de modernizare începând cu finalul anului 2012 şi are rating S&P A- (perspectivă stabilă), rating Moody’s A3 (perspectivă stabilă), rating Fitch A-, rating ACRA A (perspectivă stabilă).

BVB | Știri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (22/10/2021)

Amendament Conventie de trezorerie interna

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (22/10/2021)

Alocare actiuni in dreptul persoanelor cu responsabilitati de conducere SOP2018

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (22/10/2021)

Incheiere contract cu Global Medical Solutions