Update articol:

Banca Internațională de Investiții (BII) realizează un nou plasament privat în coroane cehe

Drónképek a Nemzetközi Beruházási Bank új budapesti székházáról, a Lánchíd palotáról

Banca Internațională de Investiții și-a refinanțat cu succes biletele cu rată variabilă în Coroane Cehe (CZK) ajunse la scadență cu o nouă emisiune de bilete în valoare de 2,499 miliarde CZK (96,4 milioane EUR) cu o scadență de 3 ani și un cupon anual de 1,50%, potrivit unui comunicat.

Prețul after-swap în euro al emisiunii, care a fost plasată în cadrul Programului MTN al Băncii, a fost stabilit  la -0,041% p.a. Scăderea ulterioară a costului fondurilor Băncii va aduce în cele din urmă beneficii întregii regiuni în care BII este prezentă și activă în misiunea sa de dezvoltare.

Îmbunătățirea constantă a calității creditelor și a activității în domeniul relațiilor cu investitorii s-a tradus printr-o cerere masivă pentru emisiune și a subliniat încrederea pe care o manifestă baza de investitori cehi față de BII. Volumul ofertei inițiale a fost stabilit la 1,5 miliarde CZK, permițând investitorilor în obligațiunea BII ajunsă la scadență să își reînnoiască expunerea, dar în cele din urmă registrul de ordine a atins cifra de 3 miliarde CZK depășind necesitățile de finanțare ale Băncii și atrăgând nouă investitori, inclusiv nume noi pentru BII. Tranzacția a fost executată de către Erste Bank Viena în calitate de dealer al zilei.

„Suntem extrem de mulțumiți de rezultatul pozitiv al tranzacției, mai ales de cererea investitorilor, care ne-a depășit așteptările. De fapt, tranzacția noastră este una dintre cele mai mari tranzacții plasate vreodată pe piața din Cehia de către un emitent care nu este ceh și cea mai mare emisiune în CZK de către MDB într-un deceniu. Având un rating „A” de la toate agențiile de rating, suntem un emitent unic care plasează obligațiuni în valutele statelor noastre membre, oferind o opțiune bogată de diversificare pentru investitorii din regiune”, a observat Jozef Kollar, Prim Vicepreședinte responsabil cu DCM și Trezoreria.

Banca Internațională de Investiții (BII) a fost fondată în 1970. În prezent, acționarii sunt Bulgaria, Cuba, Cehia, Ungaria, Mongolia, România, Rusia, Slovacia și Vietnam. Banca a trecut printr-un proces major de modernizare începând cu finalul anului 2012 și are rating S&P A- (perspectivă stabilă), rating Moody’s A3 (perspectivă stabilă), rating Fitch BBB+, rating Dagong Europe A- (perspectivă stabilă), rating ACRA A (perspectivă stabilă).

BVBStiri BVB

ROMCARBON SA (ROCE) (07/05/2021)

Contracte cu valoare peste 10% din cifra de afaceri

E-mini S&P 500 TURBO SHORT 0.01/4,400/4,300 (EBSPTS46) (07/05/2021)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 10 si 11 Mai 2021

E-mini S&P 500 TURBO SHORT 0.01/4,400/4,300 (EBSPTS46) (07/05/2021)

Suspendare tranzactionare - 17:12 - Notificare Erste Group Bank AG - atingere bariera