Update articol:

Banca Mondială: Românii aşteaptă de la autorităţi politici stabile, predictibile şi rezonabile

Oamenii din România aşteaptă de la Guvern să furnizeze politici stabile, predictibile, rezonabile, a afirmat, miercuri, Tatiana Proskuryakova, director de ţară al Băncii Mondiale pentru România şi Ungaria, într-o conferinţă intitulată “Experienţa internaţională în domeniul evaluării de impact pentru fundamentarea reglementărilor”, organizată de instituţia financiară internaţională şi Secretariatul General al Guvernului (SGG).

“Unele dificultăţi cu care se confruntă România nu sunt specifice doar acestei ţări, ci şi altor state, iar prin împărtăşirea problemelor şi a modului de rezolvare putem îmbunătăţi reglementările. Trebuie să existe conexiuni mai bune între cetăţeni şi autorităţi, o comunicare mai bună şi o întărire a practicilor, pentru adoptarea unor decizii bune privind reglementarea”, a declarat Tatiana Proskuryakova.

La rândul său, Oana Pintilei, secretar de stat în cadrul SGG, a explicat că “România are un sistem de evaluare preliminară a impactului, are un cadru instituţional coordonat de la nivelul SGG şi metodologii specifice în domeniul reglementărilor”.

“Acestea le datorăm în mare măsură parteneriatului strategic pe care l-am derulat cu succes încă din 2014 cu Banca Mondială”, a subliniat ea, potrivit Agerpres.

Potrivit secretarului de stat, Guvernele UE, şi nu numai, depun eforturi susţinute pentru îmbunătăţirea calităţii reglementărilor ce se adresează atât companiilor, cât şi societăţii în general.

“Numărul reglementărilor încă este destul de ridicat şi facem analize pentru a vedea în ce măsură toate aceste reglementări îndeplinesc criteriul esenţial de a interveni numai acolo unde nu poate interveni piaţa”, a adăugat aceasta.

De asemenea, consideră Oana Pintilei, “există loc de îmbunătăţiri pentru reducerea poverii administrative pentru companii şi cetăţeni”.

“Ne intensificăm eforturile pentru a emite o legislaţie simplă şi clară şi să construim un mecanism eficient de control al calităţii reglementărilor”, a susţinut aceasta.

BVB | Știri BVB

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (02/10/2023)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 25-29.09.2023

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (02/10/2023)

Rascumparare actiuni proprii perioada 25-29.09.2023

ELECTROAPARATAJ S.A. (ELJ) (29/09/2023)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017(R) 05.05.2023_29.09.2023