Update articol:

Banca Națională din Kazahstan: Toate instituţiile financiare și-au suspendat operațiunile

Toate instituţiile financiare din Kazahstan și-au suspendat activitățile pe fondul situaţiei din ţară, a informat postul de televiziune Khabar 24, citându-l pe purtătorul de cuvânt al Băncii Naționale, Olzhas Ramazanov.

„Agenția Republicii Kazahstan pentru reglementarea și dezvoltarea pieței financiare și Banca Națională a Kazahstanului, ținând cont de operațiunile de combatere a terorismului de către agențiile de aplicare a legii și întreruperile temporare ale internetului… raportează o suspendare temporară a activitățile tuturor organizațiilor financiare”, a spus Ramazanov

În toată țara, serviciile de internet au fost oprite și o serie de canale TV au fost scoase din difuzare. Locuitorii din Almaty au fost rugați să stea acasă.

Zeci de oameni au fost uciși în Almaty, în timp ce încercau să năvălească peste noapte în sediul poliției, a anunțat joi agenția de aplicare a legii a orașului. „O încercare de a asalta sediul poliției din Almaty a fost făcută peste noapte și zeci de atacatori au fost ucişi”, a spus poliția.

Adresându-se locuitorilor, președintele kazah Kassym-Jomart Tokayev a declarat stare de urgență și a cerut Organizației Tratatului de Securitate Colectivă (CSTO) asistență pentru „combaterea agresiunii teroriste”. Miercuri, organizația a decis să desfășoare forțe în Kazahstan pentru o perioadă limitată de timp pentru a stabiliza situația din țară.

Situația din Kazahstan rămâne tensionată după ce țara a fost lovită de un val de proteste, declanșate de creșterile prețurilor la carburanți. În Almaty, demonstrațiile de miercuri au devenit violente, oamenii atacând poliția și intrând în biroul primăriei, vechea reședință prezidențială și alte facilități.

Un schimb de focuri este în desfășurare în Piața Republicii din centrul orașului Almaty, a informat astăzi un corespondent Sputnik.

Protestele în masă în Kazahstan au început în primele zile ale anului 2022. Locuitorii din Zhanaozen și Aktau s-au opus unei creșteri duble a prețurilor la gazul natural lichefiat, apoi tulburările s-au extins în alte orașe. În cel mai populat oraș al națiunii, Almaty, ciocnirile cu forțele de securitate au avut loc în perioada 4-5 ianuarie și au escaladat, ulterior izbucnind o revoltă violentă.

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (02/02/2023)

Reluare tranzactionare - ora 10:00 - conform Codului BVB - operator de piata reglementata (Titlu II - art. 115 si Titlu III - art. 6) - Decizie ASF nr. 84/02.02.2023 - aprobare document oferta publica de cumparare actiuni FP

OMV PETROM S.A. (SNP) (02/02/2023)

Rezultate financiare preliminare la 31 decembrie 2022

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (01/02/2023)

Raport auditor S2 2022 art. 108 Legea 24/2017 (R)