Update articol:

Banca Santander a depus accidental 176 de milioane de dolari în conturile oamenilor în ziua de Crăciun

  • Banca a depus accidental 130 de milioane de lire sterline (176 de milioane de dolari) în 75.000 de tranzacții pe 25 decembrie.

  • Greșeala s-a întâmplat când plățile din 2.000 de conturi au fost procesate de două ori, ceea ce înseamnă că unii angajați și-au văzut salariile dublate, în timp ce furnizorii au primit și ei mai mult decât se așteptau.

  • Banca a spus că plățile duplicate au fost cauzate de o problemă de programare care a fost acum rectificată.

 

Mii de oameni au primit un cadou surpriză în ziua de Crăciun anul trecut, când banca europeană Santander a depus accidental 130 de milioane de lire sterline (176 de milioane de dolari) în 75.000 de tranzacții, potrivit CNBC.

Greșeala s-a întâmplat când plățile din 2.000 de conturi din Regatul Unit au fost procesate de două ori, ceea ce înseamnă că unii angajați și-au văzut salariile dublate, în timp ce furnizorii au primit și ei mai mult decât se așteptau.

Banca a spus că plățile duplicate au fost cauzate de o „problemă de programare” care a fost acum rectificată. Acum instituţia să recupereze plățile greșite, dintre care multe au intrat în conturi bancare operate de bănci rivale.

„Ne pare rău că, din cauza unei probleme tehnice, unele plăți de la clienții noștri corporativi au fost duplicate incorect în conturile destinatarilor”, a declarat un purtător de cuvânt al Santander pentru CNBC.

„Vom lucra din greu cu multe bănci din Marea Britanie pentru a recupera tranzacțiile duplicate”, a mai spus acesta.

„Procesul de recuperare a erorilor bancare”

„Mi-a distrus perioada de vacanță pentru că am crezut că am plătit sute de mii din greșeală – am crezut că am făcut ceva greșit”, a declarat un manager de salarizare pentru BBC. „Am crezut că sunt eu de vină și că o să am probleme la serviciu.”

Managerul de salarizare a adăugat că Santander nu a spus modul în care companiile ar trebui să explice a doua plată personalului și nici nu a oferit informații despre cum ar trebui rambursată, potrivit raportului.

Santander a spus că procesul de recuperare a fondurilor este un proces cunoscut sub numele de „procesul de recuperare a erorilor bancare”. Aceasta a adăugat că a început să lucreze cu alte bănci în conformitate cu procesul și că aceste bănci vor căuta să recupereze plățile accidentale din conturile clienților lor. Banca a mai anunţat  spus că are și capacitatea de a recupera fondurile direct din conturile oamenilor.

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (02/02/2023)

Reluare tranzactionare - ora 10:00 - conform Codului BVB - operator de piata reglementata (Titlu II - art. 115 si Titlu III - art. 6) - Decizie ASF nr. 84/02.02.2023 - aprobare document oferta publica de cumparare actiuni FP

OMV PETROM S.A. (SNP) (02/02/2023)

Rezultate financiare preliminare la 31 decembrie 2022

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (01/02/2023)

Raport auditor S2 2022 art. 108 Legea 24/2017 (R)