Update articol:

Banca Transilvania se alătură fondului de investiţii Morphosis Capital pentru sprijinirea dezvoltării IMM-urilor

Banca Transilvania (BT) se alătură fondului de investiţii Morphosis Capital Fund I (MCFI) pentru sprijinirea dezvoltării Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (IMM) din România, informează firma de private equity, într-un comunicat de presă.

În cadrul acestui parteneriat, Morphosis Capital îşi propune să investească minim 5 milioane de euro pe tranzacţie în IMM-urile româneşti de succes care activează în industria bunurilor de larg consum, a serviciilor medicale, tehnologie, dar şi a serviciilor B2B, companii cu un indicator EBITDA ce tinde spre cel puţin un milion de euro.

“Prioritatea strategică a BT este finanţarea economiei româneşti, acesta fiind principalul nostru pilon de activitate, dar şi de competenţă, având în vedere că beneficiem de o experienţă de 25 de ani în interacţiunea cu AND-ul business-ului local. Implicarea noastră în Morphosis Capital Fund I este încă o dovadă a apetitului nostru şi pentru soluţii alternative de finanţare, pentru a contribui astfel la capitalizarea şi dezvoltarea business-urilor locale’, a precizat Omer Tetik, CEO al Băncii Transilvania.

La rândul său, Andrei Gemeneanu, managing partner la Morphosis Capital susţine că misiunea fondului pe care îl reprezintă este de a sprijini antreprenorii locali.

“Ne bucurăm că Banca Transilvania, una din băncile de top din România, a decis să se alăture demersului nostru şi să valideze, astfel, misiunea Morphosis Capital de a veni în sprijinul antreprenorilor locali. Chiar de la început, Morphosis Capital Fund I a fost gândit ca o soluţie personalizată de dezvoltare a business-urilor româneşti prin care să oferim, pe lângă investiţia de capital, expertiza operaţională, financiară, de marketing şi vânzări necesare dezvoltării şi consolidării oricărui business”, a spus Gemeneanu. 

MCFI a fost fondat în anul 2018, având ca investitor-ancoră Fondul European de Investiţii (FEI), prin Programul Operaţional Regional, co-finanţat de Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR). Firma de private equity Morphosis Capital a fost fondată de către o echipă de patru antreprenori români – Andrei Gemeneanu, Simona Gemeneanu, Gabriela Dumitru şi Dragoş Petre, care au ocupat poziţii de top în cadrul unor companii globale, cum ar fi: Unilever, TNT Express, Thomson Reuters, PWC şi Innova Capital. 

BVBStiri BVB

ELECTROARGES SA (ELGS) (24/11/2020)

Comunicat EA - Abuz de Drept ASF - Decizia ASF 1379/20.11.2020 - EN

SIF MUNTENIA S.A. (SIF4) (24/11/2020)

Convocare AGAE 7/8 ianuarie 2021

ELECTROARGES SA (ELGS) (24/11/2020)

Rezultate financiare consolidate - Semestrul I 2020- versiune limba Engleza