Update articol:

Bancherii din Londra ai SVB au primit bonusuri de până la 36 de milioane de dolari, la câteva zile după salvarea orchestrată de BoE

londra Sursa foto: pixabay.com/ro/photos/londra-uk-parlament-big-ben-1053695/

Bancherii de la filiala din Londra a Silicon Valley Bank au primit zeci de milioane de dolari bonusuri la doar câteva zile după ce Banca Angliei (BoE) a orchestrat un pachet de salvare, prin care cel mai mare creditor din Europa, HSBC, a cumpărat pentru 1 liră sterlină filiala SVB, potrivit unor surse citate de Sky News.

Sursele au descris bonusul ca fiind „modest” și au spus că însumează între 15 și 20 de milioane de lire sterline.

Sky News a aflat că plățile către personal, inclusiv către directorii săi seniori, au fost aprobate de HSBC, noul proprietar al SVB UK, la începutul acestei săptămâni.

Astăzi nu a fost clar câţi bani a primit Erin Platts, directorul executiv al băncii britanice sau colegilor ei seniori.

O persoană din interior a spus că plățile bonusului au fost un semnal al încrederii HSBC în salariaţii din noua sa filială și că cumpărătorul a fost dornic să onoreze plățile convenite anterior pentru a ajuta la păstrarea personalului cheie.

Cu aproximativ 700 de angajați în Marea Britanie, SVB UK este o afacere profitabilă, dar a fost adusă în pragul colapsului weekend-ul trecut de greutățile companiei-mamă americane. Dacă nu ar fi fost achiziționată în mod solvabil, bonusurile nu ar fi fost plătite săptămâna aceasta, conform insiderilor.

Preluarea de către HSBC a Silicon Valley Bank UK a avut loc după doar cinci ore de due diligence.

 

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (27/03/2023)

Notificare rascumparare actiuni proprii 20 - 24 martie 2023

MedLife S.A. (M) (27/03/2023)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 20 - 24 martie 2023

BANCA TRANSILVANIA S.A. (TLV) (27/03/2023)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 20.03.-24.03.2023