Update articol:

Bani mai mulți pentru bugetele locale, la rectificarea bugetară

*MFP: Proiectul rectificării bugetare asigură sumele necesare pentru plata  pensiilor și a salariilor

Ministerul Finanțelor Publice a elaborat proiectul rectificării bugetare și asigură respectarea limitei de 2,76% a deficitului bugetar, potrivit unui comunicat al instituției.

Conform MFP, produsul intern brut s-a majorat la 1031 miliarde lei, față de 1022,5  miliarde lei cât s-a estimat la fundamentarea bugetului pe acest an.

Proiectul rectificării bugetare asigură sumele necesare pentru plata  pensiilor și a salariilor, susține MFP, care arată: “De asemenea, sunt asigurate sumele necesare pentru proiectele de  investiții aflate în derulare, în timp ce sunt reduse sumele alocate  instituțiilor cu un grad scăzut de utilizare a banilor alocați.

Totodată, se asigură suma de 135 milioane lei pentru finalizarea  procesului de restituire a taxei speciale pentru autoturisme şi  autovehicule, a taxei pe poluare pentru autovehicule, a taxei pentru  emisiile poluante provenite de la autovehicule şi a timbrului de mediu  pentru autovehicule, reprezentând accesoriile ramase la suma restituită  (dobânzi).

Se vor aloca 500 milioane lei pentru înlăturarea efectelor calamităților  naturale produse în acest an”.

Bugetele locale cresc cu 4,4 miliarde lei, potrivit MFP astfel:
Ø 2,9 miliarde de lei pentru echilibrare. Din această sumă, se  prevăd în sumă globală 1,5 miliarde lei, urmând ca diferența să se aloce  ulterior prin hotărâre de Guvern

Ø 1,5 miliarde de lei pentru PNDL

Totodată, s-a majorat cu 400 milioane lei pentru plafonul de împrumuturi/  trageri pentru unitățile administrativ teritoriale.
De asemenea, plafoanele de contractare acordate din disponibilitățile  contului general al Trezoreriei Statului pentru finanțarea proiectelor de  investiții în cadrul Fondului de Dezvoltare și Investiții, se stabilesc în sumă de 10 miliarde de lei.

Diminuările au fost operate de la Ministerul Transporturilor (-128,8  milioane lei), Ministerul Fondurilor Europene (-681,9 milioane lei),  Ministerul pentru Mediul de afaceri, Comerț și Antreprenoriat (-243  milioane de lei), Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (- 310,4  milioane de lei), Ministerul Cercetării și Inovării (- 369,1 milioane  lei), Ministerul Educației Naționale (- 1,03miliarde lei), Secretariatul  General al Guvernului (-143,6 milioane lei).

La instituțiile la care au fost diminuate creditele bugetare, nu au fost  diminuate corespunzător și creditele de angajament, astfel încât să nu  fie afectat procesul de contractare a proiectelor finanțate din fonduri  europene precum și a lucrărilor de investiții. Diminuarea referindu-se  doar la creditele bugetare (cash), potrivit MFP.

BVBStiri BVB

BANCA TRANSILVANIA S.A. (TLV) (23/10/2020)

Informare Depozitarul Central - structura sintetica la 16.10.2020

VRANCART SA (VNC24) (23/10/2020)

Rata dobanda cupon nr. 16

VES SA (VESY) (23/10/2020)

Neintrunire cvorum AGA O & E 22.10.2020

PRIMARIA ORASULUI ORAVITA (ORV27) (23/10/2020)

Informare - plati restante aferente emisiunii de obligatiuni emisa de Primaria Oravita & calcul rata dobanda pentru cuponul 26