Update articol:

Barclays a atras de la Deutsche Bank clienți cu conturi de 20 miliarde de dolari

Barclays se dovedește a fi unul dintre primii câștigători de pe urma problemelor rivalului german Deutsche Bank, potrivit CNBC.

Banca britanică, condusă de Jes Staley, fost șef J.P. Morgan, a convins fonduri de hedging, clienți la Deutsche Bank, cu conturi de 20 miliarde de dolari, să se mute la Barclays, potrivit unor surse familiare cu situația. Jumătate din această sumă provine de la un singur client, au spus sursele.

Deutsche Bank va renunţa la activităţile sale globale de tranzacţionare de acţiuni şi derivate şi va reduce activitatea diviziei sale de investiţii bancare, ca parte a planului de restructurare anunțat. 

Aceste vești au trimis unde de șoc în întreaga lume și au declanșat o frenezie în competiția de pe Wall Street, pentru clienții fonduri speculative.
Astfel de clienți sunt de obicei loiali băncilor, deoarece se bazează pe acestea pentru a executa tranzacții, pentru a le extinde marjele. Sistemele de tranzacționare ale fondurilor speculative sunt adânc conectate cu brokerii lor, iar schimbarea furnizorilor de servicii poate fi un proces costisitor.

Rivalii au început să atace clienții Deutsche, după ce aceasta a anunțat că a fost de acord să transfere activitatea de brokeraj principal către BNP Paribas. Se pare că Staley a informat personalul Barclays că ar putea profita de problemele Deutsche, potrivit The Telegraph.

“Nu este neașteptat și este perfect natural ca unii clienți să-și dorească să transfere conturile către alți furnizori ca măsură temporară, în timp ce discuțiile noastre cu BNP Paribas sunt în desfășurare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Deutsche Bank. “Discuțiile noastre cu BNP Paribas progresează bine”.

Barclays a refuzat să comenteze.

Și alte firme, printre care Goldman Sachs și JP Morgan Chase, au încercat să preia clienții băncii germane.

Conform Bloomberg, clienții Deutsche Bank, mai ales fondurile speculative, au început o „retragere masivă” care a culminat cu scoaterea a aproximativ 1 miliard de dolari pe zi.

Serviciile pentru fondurile speculative au reprezentat o prioritate pentru băncile de investiții, deoarece au devenit singura sursă majoră de venituri din acțiuni. Cele mai mari 12 bănci de investiții din lume au produs anul trecut venituri de 18,3 miliarde de dolari, cu 8,3% mai mult decât în ​​2017, potrivit  providerului Coalition.

BVBStiri BVB

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (21/09/2021)

Convocare AGOA 27 (28) octombrie 2021

ROMCAB SA (MCAB) (21/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (21/09/2021)

Numire administrator provizoriu

TURISM FELIX S.A. (TUFE) (20/09/2021)

Informare Depozitarul Central - operare diminuare capital social - nr. actiuni