Update articol:

Barna: Acest Guvern funcţionează; vom discuta în coaliţie pentru a vedea cum mergem mai departe

Dan barna
  • Cioloş: Cîţu a făcut jocul celor care frânează reformele; nu mai are susţinerea USR PLUS

Vicepremierul Dan Barna a afirmat, miercuri, că actualul Guvern “funcţionează”, iar decizia privind modul în care se va merge “mai departe” va fi luată în reuniunea coaliţiei guvernamentale, solicitată de USR PLUS după revocarea din funcţie a ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, potrivit Agerpres.

Barna a cerut o întrunire de urgenţă a coaliţiei de guvernare pentru a discuta despre retragerea încrederii faţă de premierul Florin Cîţu.

“Acest Guvern funcţionează, acest Guvern există, vom avea o discuţie în coaliţie astăzi pentru a vedea cum mergem mai departe”, a declarat el, întrebat de ziarişti dacă mai există Cabinetul Cîţu.

Întrebat dacă USR PLUS ia în calcul să iasă de la guvernare în cazul în care PNL nu-i va retrage încrederea lui Florin Cîţu, el a spus: “Eu am toată încrederea în înţelepciunea USR PLUS, PNL, UDMR de a găsi soluţii pentru ca România să meargă mai departe”.

“Am toată încrederea încrederea în înţelepciunea şi maturitatea membrilor coaliţiei în şedinţa pe care o vom avea astăzi, astfel încât să găsim modalitatea de a funcţiona mai departe. Miza este să guvernăm pentru România, care ne priveşte, şi răspunsul este foarte simplu şi ni l-a dat, sunt total de acord, premierul în această dimineaţă: România nu stă într-o singură persoană. Sunt 100% de acord cu asta”, a explicat copreşedintele USR PLUS.

Dan Barna a precizat că a discutat în cursul zilei de miercuri şi cu preşedintele Klaus Iohannis şi rămâne de văzut dacă va fi nevoie şi de medierea şefului statului.

“Am avut o discuţie cu preşedintele acum câteva ore, vom vedea dacă va fi necesară şi medierea preşedintelui”, a declarat el.

 

  • Cioloş: Cîţu a făcut jocul celor care frânează reformele; nu mai are susţinerea USR PLUS

Florin Cîţu nu mai are susţinerea Alianţei USR PLUS pentru rămânerea în funcţia de prim-ministru, declară preşedintele PLUS, Dacian Cioloş, care consideră că şeful Executivului “a făcut jocul celor care frânează de trei luni reformele din programul de guvernare”.

“În Coaliţie, am luat până acum decizii împreună, iar acest lucru a făcut-o funcţională. Din păcate, nu acelaşi lucru s-a întâmplat azi, când premierul Cîţu a decis să ia unilateral o decizie fără o consultare prealabilă cu noi, cei care i-am fost parteneri şi l-am susţinut pentru a conduce guvernul coaliţiei. Demiterea ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, este o decizie imatură, care pune sub semnul întrebării capacitatea domniei sale de a conduce un guvern de coaliţie funcţional, o echipă pentru reformarea României. Din acest moment, Florin Cîţu nu mai are susţinerea Alianţei USR PLUS pentru rămânerea în funcţia de prim-ministru”, scrie Cioloş, miercuri, pe Facebook.

Potrivit acestuia, încă din prima zi a mandatului său, Vlad Voiculescu a început “un proces de reforme pentru realizarea cărora s-a angajat întreaga coaliţie, inclusiv domnul Cîţu, atunci când a primit invitaţia de a-şi asuma rolul pe care încă îl deţine”.

“Florin Cîţu a făcut astăzi jocul celor care frânează de trei luni reformele din programul de guvernare pe care l-am agreat şi votat împreună. Alianţa USR PLUS îşi doreşte să rămână într-o coaliţie de guvernare care îşi asumă reforme. Am cerut de urgenţă o şedinţă a coaliţiei pentru a discuta retragerea sprijinului politic pentru premierul Cîţu”, mai susţine Cioloş.

BVBStiri BVB

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (21/09/2021)

Evergent explica procesul riguros aplicat in deciziile de business

SIF MUNTENIA S.A. (SIF4) (21/09/2021)

Suspendare tranzactionare in 22.09.2021, ora 09:45 - Decizia ASF nr. 1104/08.09.2021

TERAPLAST SA (TRP) (21/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

ELECTROAPARATAJ S.A. (ELJ) (21/09/2021)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

BANCA TRANSILVANIA S.A. (TLV) (21/09/2021)

Informare Depozitarul Central - structura sintetica la 13.09.2021