Update articol:

Barrick şi Randgold au creat cea mai mare companie minieră auriferă, evaluată la 18,3 miliarde dolari

Grupul canadian Barrick Gold va cumpăra Randgold Resources, creând cea mai mare companie minieră auriferă din lume, evaluată la 18,3 miliarde de dolari, transmit AP, BBC şi Reuters, potrivit Agerpres.

Companiile deţin unele din cele mai valoroase zăcăminte aurifere din lume, producând peste 6,6 milioane de uncii de aur pe an.

Acţionarii Barrick vor deţine două treimi din entitatea combinată, iar Randgold va deţine restul de o treime. Noua companie Barrick, care va fi listată la New York şi Toronto, va fi evaluată la 24 miliarde de dolari, inclusiv datoria.

Este cea mai mare tranzacţie din ultimii ani realizată în industria minieră auriferă, unde companiile sunt sub presiune din partea investitorilor din cauza gestionării defectuoase a capitalului, forţându-le să se concentreze pe costuri şi atenuând entuziasmul pentru achiziţii.

Şeful Randgold, Mark Bristow, va fi directorul general al entităţii combinate, în timp ce preşedintele Barrick, John Thornton, va fi preşedinte executiv.

Tranzacţia ar urma să se finalizeze în primul trimestru din 2019, în funcţie de obţinerea aprobării autorităţilor de reglementare.

Luni dimineaţă, acţiunile Barrick au urcat cu peste 3%, în timp ce titlurile Randgold înregistrau un avans de peste 6%.

BVBStiri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (18/09/2020)

Aprobare Tribunal - fuziune prin absorbtie a companiilor de servicii energetice

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (18/09/2020)

Contract de imprumut cu Gocab Software

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (18/09/2020)

Convocare AGOA - 23 (26) octombrie 2020

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (18/09/2020)

Comunicat referitor la AGOA din 12.10.2020