Update articol:

Barrick şi Randgold au creat cea mai mare companie minieră auriferă, evaluată la 18,3 miliarde dolari

Grupul canadian Barrick Gold va cumpăra Randgold Resources, creând cea mai mare companie minieră auriferă din lume, evaluată la 18,3 miliarde de dolari, transmit AP, BBC şi Reuters, potrivit Agerpres.

Companiile deţin unele din cele mai valoroase zăcăminte aurifere din lume, producând peste 6,6 milioane de uncii de aur pe an.

Acţionarii Barrick vor deţine două treimi din entitatea combinată, iar Randgold va deţine restul de o treime. Noua companie Barrick, care va fi listată la New York şi Toronto, va fi evaluată la 24 miliarde de dolari, inclusiv datoria.

Este cea mai mare tranzacţie din ultimii ani realizată în industria minieră auriferă, unde companiile sunt sub presiune din partea investitorilor din cauza gestionării defectuoase a capitalului, forţându-le să se concentreze pe costuri şi atenuând entuziasmul pentru achiziţii.

Şeful Randgold, Mark Bristow, va fi directorul general al entităţii combinate, în timp ce preşedintele Barrick, John Thornton, va fi preşedinte executiv.

Tranzacţia ar urma să se finalizeze în primul trimestru din 2019, în funcţie de obţinerea aprobării autorităţilor de reglementare.

Luni dimineaţă, acţiunile Barrick au urcat cu peste 3%, în timp ce titlurile Randgold înregistrau un avans de peste 6%.

BVB | Știri BVB

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (12/07/2024)

Informare Depozitarul Central - structura sintetica 05.07.2024

AROBS TRANSILVANIA SOFTWARE (AROBS) (12/07/2024)

Decizie CA cu privire la rezultatele majorarii capitalului social

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (12/07/2024)

VAN la data de 30 iunie 2024