Update articol:

BCR, BRD Groupe Société Générale și Raiffeisen Bank finalizează tranzacția prin care devin acționari cu cote egale în CIT ONE

Banca Comercială Română, BRD Groupe Société Générale și Raiffeisen Bank Romania au finalizat tranzacția tripartită prin care dețin o cotă egală de acțiuni de câte 33,(3)% în CIT ONE, una dintre cele mai importante companii de servicii integrate de transport, procesare și depozitare valori de pe piața din România, potrivit unui comunicat de presă.

Tranzacția a fost autorizată de Consiliul Concurenței, cele trei bănci angajându-se ferm în respectarea măsurilor care vor asigura conformarea cu regulile în materia dreptului concurenței.

Prin această tranzacție, cele trei bănci urmăresc optimizarea, dezvoltarea și eficientizarea transportului și procesării numerarului, consolidând segmentul dedicat de piață și, totodată, urmează tendința, la nivel internațional, de  colaborare între actorii din piața bancară în acest domeniu.

Pe termen scurt și mediu, cei trei parteneri au în vedere dezvoltarea accelerată a activității CIT ONE.

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private si a băncilor de locuinţe.

BRD – Groupe Société Générale este cea mai extinsă rețea bancară privată a țării. Cu peste 2,2 milioane de clienți, BRD operează o rețea de 625 de unități, 30.000 de POS-uri și peste 1.500 de ATM-uri.  Bancă universală care oferă servicii atât persoanelor fizice, cât și companiilor, BRD face parte din Grupul Société Générale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare.

Raiffeisen Bank oferă servicii universale de banking pentru 2,1 milioane de clienți persoane fizice, 97.000 de IMM-uri si 5.700 de companii mari și medii. Banca are aproximativ 5000 de angajați, 350 de agenții în toată țara, 770 de ATM-uri, 335 de mașini multifuncționale (MFM-uri) și o rețea de 23.000 de POS-uri.

 

BVB | Știri BVB

Erste Group Bank AG (EBS) (27/09/2022)

Notificare - detineri > 5%

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (27/09/2022)

Nuclearelectrica SA si Nova Power & Gas SRL lanseaza RoPower Nuclear SA

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (27/09/2022)

Grupul Purcari achizitioneaza pachetul majoritar intr-o Crama din Bulgaria

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (27/09/2022)

Numire administratori provizorii