Update articol:

BCR, în calitate de coordonator și aranjor principal, a semnat un credit sindicalizat în valoare de 51 mil. EUR pentru Pehart Tec Group

Creditul va fi utilizat pentru dezvoltarea celor două fabrici ale companiei din din Petrești (jud. Alba) și Dej (jud. Cluj) 

Banca Comercială Română a acționat în calitate de Coordonator, Aranjor Principal Mandatat, Agent de Documentație, Agent de Facilitate si Garanții, pentru o facilitate sindicalizată în valoare de 51 milioane euro acordată Pehart Tec Group, cel mai mare producător de role industriale de hârtie din sud-estul Europei și cel mai mare convertor de produse de hârtie pentru uz casnic din România, deținut de Abris Capital Partners, potrivit unui comunicat.

Finanțarea va fi utilizată în dezvoltarea celor două fabrici ale companiei din Petrești (jud. Alba) și Dej (jud. Cluj). În aceste două locații, Pehart intenționează construirea de noi facilități pentru producția de hârtie, creșterea zonei de converting, investiții în echipamente de ultimă generație pentru creșterea producției și dezvoltarea portofoliului cu noi produse; astfel, compania va crea noi locuri de muncă pentru comunitățile locale din cele două orașe.

Această facilitate a fost aranjată de un sindicat de bănci, format din Banca Comercială Română, în calitate de Coordonator, Aranjor Principal Mandatat, Agent de Documentație, Agent de Facilitate si Garanții, împreună cu ING BANK N.V. Amsterdam, Bucharest Branch, Raiffeisen Bank SA și OTP Bank România SA, în calitate de aranjori principali mandatați.

 „Planurile noastre de dezvoltare includ investirea a 20 de milioane de euro pe parcursul a trei ani, printr-un parteneriat solid cu băncile care au facilitat creditul. Ne angajăm să fim un exemplu pentru industria de producție a hârtiei și, pe măsură ce intrăm pe noi piețe, să stabilim un nou standard de dezvoltare etică și prietenoasă cu mediul, având constant în vedere comunitatea locală și crearea de noi locuri de muncă într-o industrie robustă, orientată spre oameni”, spune  Gabriel Stanciu, General Manager al Pehart  Tec Group.

“BCR este un susținător activ al mediului de afaceri românesc și ne mândrim cu faptul că jucăm un rol instrumental în poveștile sale de succes și că îi susținem procesul de funcționare. Când finanțăm proiecte de investiție financiară sau nevoi de capital, încercăm să mergem dincolo de ele și să creăm valoare adăugată nu doar pentru economie, ci și pentru comunități și angajați. Finanțăm nu doar nevoile afacerii, ci și curajul”, afirmă Eleonora Bacale, Head of Industries & TMT BCR.

„Primul credit sindicalizat pentru Pehart a fost acordat în 2016, iar de atunci compania a avut o dezvoltare continuă, prin care a ajuns să fie unul din cei mai activi jucători din Europa Centrală și de Est. Suntem onorați să contribuim la finalizarea cu succes a acestui credit sindicalizat complex pentru Pehart, în ciuda provocărilor actuale din mediul economic”, afirmă Grația Popescu, Senior Banker Loan Syndication BCR.

Pehart este cel mai mare cel mai mare producător de role industriale de hârtie din Europa de Sud-Est și cel mai mare convertor de produse de hârtie pentru uz casnic și industrial din România. Compania s-a dezvoltat de la o afacere antreprenorială la o organizație cu un management profesionist, cu o excelentă poziție geografică pentru a acoperi întreaga regiune, incluzând România, Ungaria, Slovacia, Ucraina, Serbia, Croația, Bulgaria și Grecia. Pehart operează în două facilități de producție, localizate în Petrești (jud. Alba) și Dej (jud. Cluj), având o capacitate de producție care permite o creștere și mai mare în conversie. În 2015, Pehart a fost achiziționat de fondul de private equity Abris Capital Partners.

BVBStiri BVB

BURSA DE VALORI BUCURESTI SA (BVB) (26/01/2021)

Notificare prag detineri/vot >5%

SIF MOLDOVA S.A. (SIF2) (26/01/2021)

Modificarea caracteristicilor etapei a doua a programului de rascumpare actiuni

TERAPLAST SA (TRP) (26/01/2021)

Raport auditor - art. 92 ind. 3 Legea 24/2017 Sem II 2020