Update articol:

Behboud Madadi a ajuns la o deţinere de 6,13% din SIF Muntenia, după ce a cumpărat în cadrul unei oferte 1,57% din acţiuni cu 19,65 milioane de lei

Behboud Madadi a ajuns la o deţinere de 6,13% din SIF Muntenia, în urma ofertei publice de cumpărare de acţiuni emise de către SIF Muntenia, potrivit intermediarului ofertei Alpha Bank.

În cadrul ofertei, investitorul Behboud Madadi a cumpărat 12.287.145 acţiuni, în valoare de 19,65 milioane de lei.

Perioada de derulare a ofertei a fost 29 septembrie -12 octombrie 2021.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis în septembrie acceptarea ofertei de cumpărare de acțiuni SIF Muntenia inițiată de Behboud Madadi, la 1,6 lei/unitate, și a revocat-o pe cea de răscumpărare a SIF Muntenia.

Oferta a presupus cumpărarea a 55 de milioane de acţiuni la preţul de 1,6 lei pe acţiune, ceea ce înseamnă că pachetul răscumpărat reprezintă aproximativ 22,4% din ofertă, respectiv 1,57% din acţiunile societăţii.

Pentru plata preţului de achiziţie, Behboud Madadi a utilizat fonduri proprii în sumă de 88 de milioane de lei, pentru care a depus la intermediar o garanţie de 30% din valoarea ofertei.

In conformitate cu reglementările A.S.F. (pct. 10 din Anexa nr. 6 la Regulamentul nr. 5/2018 cu modificările și completările ulterioare), documentul de ofertă publică de cumpărare trebuie să conțină prevederi privind sursa și mărimea fondurilor folosite pentru efectuarea achizițiilor prevăzute de oferta publică, inclusiv condițiile oricărui împrumut sau ale altor tipuri de finanțare.

Responsabilitatea cu privire la procesul de documentare vizând sursa fondurilor utilizate de clienți în operațiuni pe piața de capital, cu luarea în considerare a profilului de risc al acestora, aparține intermediarului ofertei, potrivit ASF.

In considerarea raporturilor contractuale dintre intermediarul ofertei și ofertant, A.S.F. poate solicita intermediarului informații cu privire la sursa fondurilor Ofertantului și dacă fondurile respective au făcut obiectul verificărilor, conform legislației aplicabile în materia spălării banilor și a cunoașterii clientelei, ne-a mai transmis ASF.

Potrivit evz.ro,  Madadi Behboud este cetăţean iranian,  fratele proprietarului grupului de firme Rădăcini. În 2012, avea acţiuni la FP de 15 milioane de euro.

Madadi Behboud figurează pe portalul instanţelor de judecată într-un dosar (materie penală), împreună cu celebrul Gheorghe Stelian, zis Stelu, care este cunoscut pentru afaceri cu drepturi litigioase la ANRP. Potrivit premierului Victor Ponta în 2012, omul de afaceri Gheorghe Stelian ar fi primit de la stat o sumă totală de 150 milioane euro pentru terenuri din judeţul Ilfov în cazul cărora a prezentat acte false.

Gheorghe Stelian a fost acuzat, în dosarul Alinei Bica, de complicitate la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.

Numele Behboud Madadi apare şi în Panama Papers, ca acţionar la BMI Global Capital Ltd.

Potrivit termene.ro, Behboud Madadi  este asociat şi administrator în firma UNION INVENT SRL, care a avut anul trecut o pierdere de 273.079 lei.

ASF a decis reluarea ofertei de cumpărare de acțiuni SIF Muntenia inițiată de Madadi și a revocat-o pe cea a SIF Muntenia

BVB | Știri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (07/12/2021)

Achizitie companie de proiect parc fotovoltaic

SOCIETATEA DE CONSTRUCTII NAPOCA SA (NAPO) (07/12/2021)

Cerere de deschidere a procedurii insolventei

ELECTROAPARATAJ S.A. (ELJ) (07/12/2021)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (07/12/2021)

Finalizare Plan de plata pe baza de actiuni

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (07/12/2021)

Tarife reglementate aplicabile de la 01 ianuarie 2022