Update articol:

Belgia începe carantina pentru variola maimuţei, Biden avertizează că „toată lumea ar trebui să fie îngrijorată”

belgia Sursa foto: pixabay.com/id/photos/bendera-brugge-belgia-692894

Belgia a devenit prima țară care a introdus o carantină obligatorie de 21 de zile împotriva variolei maimuței pentru cei care contactează virusul, după ce în țară au fost înregistrate trei cazuri.

Toate infecțiile au fost legate de un festival din orașul-port Anvers, potrivit Daily Mail, deoarece Belgia este acum una dintre cele 14 țări care au confirmat focarele bolii virale (pe lângă cazurile suspectate, dar neconfirmate din Austria și Grecia).

Duminică, președintele american Joe Biden a spus că recenta răspândire a variolei maimuței este „ceva de care toată lumea ar trebui să fie îngrijorată”.

„Este o îngrijorare că, dacă s-ar răspândi, ar avea consecințe”, a spus el, vorbind de la baza aeriană Osan din Coreea de Sud.

Preşedinte Joe Biden primește actualizări regulate, potrivit consilierului pentru securitate națională Jake Sullivan, care a declarat că Statele Unite au vaccinuri „disponibile pentru a fi implementate”.

Între timp, oficialii din domeniul sănătății din Marea Britanie au avertizat că Regatul Unit se confruntă cu o creștere „semnificativă” a infecțiilor, iar răspunsul guvernului este „critic” în limitarea răspândirii.

Dr. Susan Hopkins, consilier medical șef al Agenției pentru Securitatea Sănătății din Marea Britanie, a avertizat că variola maimuței se răspândește prin transmitere comunitară în Marea Britanie, fiind detectate mai multe cazuri zilnic.

Sajid Javid a dezvăluit că, sâmbătă, alți 11 britanici au fost testați pozitiv pentru virus, crescând numărul total la 20.

Cazurile includ şi un copil britanic aflat în prezent într-o stare critică la un spital din Londra, în timp ce alte 100 de infecții au fost înregistrate în Europa, potrivit Daily Mail.

Dr. Claire Dewsnap, președintele Asociației Britanice pentru Sănătate Sexuală și HIV, a declarat: “Ceea ce mă îngrijorează cel mai mult este că există infecții în toată Europa, așa că acest lucru s-a răspândit deja”.

Dewsnap a adăugat că „ar putea fi cifre cu adevărat semnificative în următoarele două sau trei săptămâni”.

Variola maimuței este o infecție virală rară care își are originea în zonele tropicale din vestul și centrul Africii. Se transmite prin contact foarte apropiat cu o persoană infectată, inclusiv prin actul sexual. Simptomele sunt de obicei ușoare – majoritatea pacienților fiind refăcuţi în câteva săptămâni fără tratament. Aproximativ 1% dintre cei care contractează tulpina actuală vor muri.

„Detectăm mai multe cazuri în fiecare zi și aș dori să le mulțumesc tuturor acelor oameni care se prezintă pentru testare la clinicile de sănătate sexuală, la medicii de familie și la departamentul de urgență”, a spus dr. Hopkins.

Întrebată dacă există transmisie comunitară în Marea Britanie, ea a spus: „Absolut, găsim cazuri care nu au niciun contact identificat cu o persoană din Africa de Vest. Transmiterea comunitară se concentrează în mare parte în zonele urbane și o vedem predominant la indivizii care se autoidentifică drept homosexuali sau bisexuali sau alți bărbați care fac sex cu bărbați.”

Întrebată de ce se găsește în acea categorie demografică, ea a spus: „Aceasta se datorează contactelor strânse frecvente pe care le pot avea, potrivit Daily Mail.

Simptomele includ; febră, dureri de cap, dureri musculare și de spate, ganglioni limfatici umflați, frisoane, epuizare și, desigur, leziuni. Nimeni nu a murit din cauza bolii virale până în prezent în cel mai recent focar.

BVB | Știri BVB

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (02/06/2023)

Fitch confirma Ratingul BBB- cu perspectiva stabila

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (02/06/2023)

Demersuri privind vanzarea pachetului de actiuni detinut la IAMU S.A.

Banca Transilvania TURBO LONG 10/1.77/1.82 (EBTLVTL19) (02/06/2023)

Notificare Erste Group Bank AG - EBTLVTL19 este sold-out