Update articol:

Berceanu, despre gunoaiele din Sectorul 1: Planul de gestiune a deşeurilor pentru municipiul Bucureşti este la naştere, deşi trebuia să se fi născut de 20 de ani

octavian berceanu

Şeful Gărzii Naţionale de Mediu, Octavian Berceanu, anunţă că problema deşeurilor din Sectorul 1 al Capitalei este departe de a fi rezolvată, fiind blocată de preţ. ”Este o diferenţă destul de mare între ceea ce se aşteptau să obţină, autorităţile locale, în negociere cu depozitul de deşeuri, a afirmat Berceanu. Potrivit acestuia, planul de gestiune a deşeurilor pentru municipiul Bucureşti ”este la naştere, deşi trebuia să se fi născut de 20 de ani”, scrie news.ro.

Octavian Berceanu a fost întrebat, luni seară, la Digi 24, despre situaţia gunoaielor din Sectorul 1 şi a răsăuns: ”Din păcate, încă nu au căzut la înţelegere vis-a-vis de preţ. Este o diferenţă destul de mare între ceea ce se aşteptau să obţină, autorităţile locale, în negociere cu depozitul de deşeuri şi faptul că depozitul ţine la acest preţ. Se caută de la nivel de Minister, administraţii locale din Bucureşti soluţii pentru aceste stuaţii neplăcute, în contextul în care pot să apară oriunde în ţară”.

Berceanu afirmă că ”trebuie să găsim părghii legislative să ne permită cumva să ducem deşeurile dintr-o parte în alta, acolo unde avem gropi de gunoi unde au un raport mult mai mic de gunoi şi pentru că există sortare”.

”Din păcate, trebuie să învăţăm din această lecţie aspră că, orice ne gândim noi să facem în viitor despre deşeuri, trebuie să pornim cu colectare selectivă de la persoana fizică şi trebuie să avem o strategie pe termen lung. Planul acesta de gestiune a deşeurilor pentru municipiul Bucureşti este la naştere, deşi trebuia să se fi născut de 20 de ani”, a mai afimat Berceanu.

BVBStiri BVB

RAIFFEISEN BANK - OB. 2028 (RBRO28) (30/07/2021)

Rezultate financiare semestriale 2021

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (30/07/2021)

Convocare AGA Ordinara si Extraordinara in data 10(11).09.2021

RAIFFEISEN BANK _ OB. 2026 (RBRO26) (30/07/2021)

Rezultate financiare semestriale 2021