Update articol:

BERD a ieşit din acţionariatul dezvoltatorului imobiliar Globalworth

BERD

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a anunţat vineri că şi-a vândut întregul pachet de acţiuni pe care îl deţine la dezvoltatorul imobiliar Globalworth Real Estate Investments Ltd, prezent şi pe piaţa din România, către firma Zakiono Enterprises Limited, informează un comunicat de presă al instituţiei financiare internaţionale.

Globalworth este o companie imobiliară activă în Europa Centrală şi de Est, listată la Bursa de Valori de la Londra, în segmentul AIM, care activează în România şi Polonia, în ambele ţări devenind principalul investitor pe piaţa imobiliară de birouri.

Firma Zakiono Enterprises Limited este o companie deţinută de CPI Property Group S.A. şi Aroundtown SA, doi importanţi acţionari la Globalworth. Dezvoltatorul ceh CPI Property Group SA deţine 27,7% din acţiunile Globalworth, iar dezvoltatorul german Aroundtown deţine 21,9% din acţiuni. Sud-africanii de la Growthpoint sunt cei mai mari acţionari cu un pachet de 29,5%.

În primăvara acestui an, CPI Property Group S.A. şi Aroundtown SA au anunţat că vor să cumpere şi restul acţiunilor pe care nu le deţin. Însă conducerea companiei Globalworth a apreciat că oferta celor doi acţionari subevaluează în mod semnificativ compania la aproximativ 1,9 miliarde de dolari.

În comunicatul său de presă, BERD susţine că este în continuare de acord cu evaluarea comitetului director de la Globalworth, potrivit căruia oferta lansată de CPI Property Group S.A. şi Aroundtown SA subevaluează în mod semnificativ Globalworth, activele şi perspectivele sale de creştere. “Cu toate acestea, după ce şi-a atins obiectivele cu privire la această investiţie, BERD a decis să iasă din acţionariat”, a precizat instituţia financiară.

BERD a devenit acţionar la Globalworth în luna noiembrie 2017 pentru a facilita creşterea companiei. În calitate de acţionar, BERD a sprijinit introducerea unor standarde de raportare în linie cu Global Reporting Initiative precum şi extinderea certificării verzi în portofoliul companiei.

Globalworth este o companie imobiliară activă în Europa Centrală şi de Est, listată la Bursa de Valori de la Londra, în segmentul AIM, care activează în România şi Polonia, în ambele ţări devenind principalul investitor pe piaţa imobiliară de birouri. În România, compania Globalworth este prezentă în: Bucureşti, Timişoara, Oradea, Arad, Constanţa şi Piteşti, în timp ce în Polonia proprietăţile se regăsesc în Varşovia, Wroclaw, Lodz, Cracovia, Gdansk şi Katowice.

În România, BERD este un investitor major şi se concentrează asupra finanţării infrastructurii, creşterii productivităţii şi consolidării sectorului financiar. Până în prezent, BERD a investit aproape nouă miliarde de euro în economia ţării, iar 76% dintre aceste investiţii au mers în sectorul privat. De la începutul acestui an, BERD a semnat proiecte de investiţii în valoare totală de 127 milioane de euro în România, după ce anul trecut a oferit o finanţare de 340 milioane de euro pentru economia românească, potrivit Agerpres.

BVBStiri BVB

Turbo Long on Daimler AG (RCDAITL1) (27/09/2021)

Reluare tranzactionare - ora 12:05 - Notificare Raiffeisen Centrobank AG modificare limita variatie

ROMCAB SA (MCAB) (27/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

TERAPLAST SA (TRP) (24/09/2021)

Hotarari CA 24.09.2021

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (24/09/2021)

Infiintarea Filialei Fabrica de Prelucrare a Concentratelor de Uraniu-Feldioara