Update articol:

Bezos critică cererea lui Biden pentru ca benzinăriile să reducă prețurile

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos topul bogaților lumii

Fondatorul Amazon.com Inc (AMZN.O), Jeff Bezos, și-a reînnoit disputa cu Casa Albă în weekend, după ce a treia cea mai bogată persoană din lume l-a criticat pe președintele Joe Biden pentru că le-a cerut companiilor care gestionează benzinăriile să-și scadă prețurile, scrie Reuters.

Într-un tweet de sâmbătă, Biden a spus: „Suntem în timp de război și de pericol global” și le-a cerut companiilor să scadă prețurile la benzină, care au crescut la aproximativ 5 dolari pe galon preţul, în multe părți ale țării.

„Reduceți prețul pe care îl percepeți la pompă pentru a reflecta costul pe care îl plătiți pentru produs. Și faceți-o acum”, a spus președintele.

La scurt timp după aceea, Bezos a scris pe Twitter: „Ouch. Inflația este o problemă mult prea importantă pentru ca Casa Albă să continue să facă astfel de declarații. Este fie o direcție greșită directă, fie o neînțelegere profundă a dinamicii pieței”.

Duminică, secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a respins criticile lui Bezos, argumentând că prețurile petrolului au scăzut cu aproximativ 15 dolari pe baril în ultima lună, în timp ce prețurile la pompă „abia dacă” au scăzut .

„Dar nu este surprinzător că gândiţi că firmele de petrol și gaze care folosesc puterea de piață pentru a obține profituri record în detrimentul poporului american este modul în care ar trebui să funcționeze economia noastră”, a scris ea pe Twitter.

Bezos s-a înțeles în trecut cu administrația lui Biden. În mai, însă, el l-a acuzat pe Biden că induce în eroare publicul și a acuzat administrația pentru o creștere a inflației.

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (02/02/2023)

Reluare tranzactionare - ora 10:00 - conform Codului BVB - operator de piata reglementata (Titlu II - art. 115 si Titlu III - art. 6) - Decizie ASF nr. 84/02.02.2023 - aprobare document oferta publica de cumparare actiuni FP

OMV PETROM S.A. (SNP) (02/02/2023)

Rezultate financiare preliminare la 31 decembrie 2022

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (01/02/2023)

Raport auditor S2 2022 art. 108 Legea 24/2017 (R)