Update articol:

Biden a discutat cu noul premier japonez Fumio Kishida

Joe Biden Sursa foto: Facebook

Preşedintele american, Joe Biden, a discutat telefonic luni cu noul premier japonez, Fumio Kishida, şi l-a felicitat pentru alegerea în funcţie, a anunţat Casa Albă într-un comunicat, notează AFP, potrivit Agerpres.

Alianţa dintre Statele Unite şi Japonia “este piatra de temelie a păcii, securităţii şi prosperităţii în regiunea indo-pacifică şi în lume”, au subliniat cei doi lideri în cursul convorbirii, potrivit Casei Albe.

Anterior, preşedinţia SUA publicase un comunicat în care Joe Biden spunea că “aşteaptă cu nerăbdare să lucreze îndeaproape cu premierul Kishida pentru a consolida cooperarea noastră în lunile şi anii următori”.

Preşedintele SUA l-a lăudat, de asemenea, pe fostul prim-ministru Yoshihide Suga, mulţumindu-i pentru eforturile sale “de a face să avanseze alianţa dintre SUA şi Japonia”.

Fumio Kishida, 64 de ani, noul lider al partidului la putere în Japonia, a fost ales luni premier de către parlament şi la scurt timp a prezentat guvernul său.

Guvernul condus de Yoshihide Suga, 72 de ani, a demisionat în bloc în cursul dimineţii. Părăsind puterea după doar un an, Suga devenise foarte nepopular pentru gestionarea criticată a crizei sanitare şi pentru menţinerea cu orice preţ a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de la Tokyo în această vară.

BVB | Știri BVB

Obligatiuni Autonom Services 2024 (AUT24E) (25/10/2021)

Depunere prospect emisiune obligatiuni spre aprobare ASF

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (25/10/2021)

Inregistrarea la Registrul Comertului a reducerii capitalului social

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (25/10/2021)

Raport privind rezultatele operationale cheie preliminare 9 luni 2021

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (25/10/2021)

Notificare rascumparare actiuni proprii 18 - 22 octombrie 2021