Update articol:

Biden dă asigurări că regiunea Asia-Pacific rămâne strategică, în ciuda războiului din Ucraina

Biden

Preşedintele american Joe Biden a dat asigurări marţi că regiunea Asia-Pacific rămâne strategică pentru SUA în faţa ambiţiilor Chinei, în ciuda crizei provocate de invadarea Ucrainei de către Rusia, potrivit AFP, informează Agerpres.

“Chiar dacă răspundem la criza din Europa, guvernul meu sprijină ferm o punere în aplicare rapidă a strategiei indo-pacifice”, a afirmat Macron primindu-l la Casa Albă pe premierul singaporez Lee Hsien Loong.

SUA vor să se asigure că regiunea rămâne “liberă şi deschisă”, a spus el, cu referire la China care vrea, conform Washingtonului, să controleze rutele comerciale internaţionale.

Lee a făcut apel la întărirea legăturilor dintre SUA şi Asociaţia Naţiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN), afirmând că acest lucru “ar ajuta SUA să fie prezente în regiunea Asia-Pacific, să aprofundeze relaţiile cu numeroşii lor prieteni şi să îşi consolideze interesele strategice în regiune”.

Singaporeze, pol comercial regional care îşi doreşte menţinerea unor relaţii bune atât cu Beijingul, cât şi cu Washingtonul, vrea să “aprofundeze”, “bineînţeles”, “relaţiile cu China, dar şi cu alte ţări”, a subliniat premierul acestui oraş-stat.

Administraţia Biden consideră regiunea Asia-Pacific dreptul centrul politicii sale externe şi de apărare pentru a contracara expansiunea Chinei.

BVB | Știri BVB

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (30/09/2022)

Raport consolidat pentru semestrul I 2022

PATRIA BANK S.A. (PBK) (30/09/2022)

Modificari in conducerea societatii

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (30/09/2022)

Autorizarea unui membru al Consiliului de Administratie

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (30/09/2022)

Alegere Presedinte CA si Comitete consultative