Update articol:

Biden îl alege pe fostul diplomat de carieră William Burns ca director al CIA

https://en.wikipedia.org/ https://en.wikipedia.org/

Burns, care vorbește rusă, arabă și franceză, a fost secretar de stat adjunct sub președintele Barack Obama

 

Președintele ales Joe Biden a anunțat luni că l-a ales pe fostul diplomat de carieră William Burns pentru a conduce Agenția Centrală de Informații (CIA). „Poporul american va dormi liniștit cu el ca următorul nostru director CIA”, a spus Biden într-un comunicat.

Fost ambasador în Rusia și Iordania, Burns este cea mai recentă nominalizare majoră pentru Biden, care preia funcția de preşedinte SUA în nouă zile. Cel mai recent, William Burns a ocupat funcția de secretar adjunct sub președintele Barack Obama și a ocupat alte posturi diplomatice de-a lungul unei cariere de trei decenii în administrațiile republicane și democratice.

“Bill Burns este un diplomat exemplar, cu decenii de experiență pe scena mondială, păstrând în siguranță poporul și țara noastră”, a spus Biden. „El împărtășește profunda mea credință că inteligența trebuie să fie apolitică și că profesioniștii dedicați serviciilor de informații care servesc națiunea noastră merită recunoștința și respectul nostru”.

Dacă va fi confirmat în funcție, el ar fi primul diplomat de carieră care va servi ca director al CIA, potrivit echipei Biden.

Burns, care vorbește rusă, arabă și franceză, s-a retras din serviciul extern în 2014, după 33 de ani de carieră. A ocupat mai multe funcții de securitate națională în cinci administrații prezidențiale, potrivit echipei Biden.
După ce s-a retras din serviciul extern, Burns a devenit președintele Carnegie Endowment for International Peace, un grup de reflecție pentru afaceri internaționale cu sediul la Washington.

A fost educat la Universitatea LaSalle din Philadelphia și la Universitatea Oxford din Marea Britanie.

BVBStiri BVB

SIF MOLDOVA S.A. (SIF2) (22/01/2021)

Notificare prag detineri/vot >5%

DEUTSCHE BANK TURBO LONG 0.10/7/7.5 (EBDBKTL29) (22/01/2021)

Notificare Erste Group Bank AG - Certificatul EBDBKTL29 este sold-out

UAMT S.A. (UAM) (22/01/2021)

Hotarari AGA E 22.01.2021