Update articol:

Biden spune că forțele americane ar trebui să apere Taiwanul în cazul unei invazii chineze

Joe Biden Sursa foto: Facebook
  • Președintele american Joe Biden a declarat într-un interviu difuzat duminică că forțele americane vor apăra Taiwanul în cazul unei invazii chineze.

Președintele american Joe Biden a declarat într-un interviu difuzat duminică că forțele americane vor apăra Taiwanul în cazul unei invazii chineze, aceasta fiind cea mai explicită declarație a sa de până acum pe această temă, potrivit CNBC.

Întrebat într-un interviu la CBS „60 Minutes” dacă forțele americane ar apăra insula autonomă revendicată de China, el a răspuns: „Da, dacă, de fapt, există un atac fără precedent”.

Solicitat să clarifice dacă a vrut să spună că, spre deosebire de Ucraina, forțele americane, bărbați și femei, ar apăra Taiwanul în cazul unei invazii chineze, Biden a răspuns: „Da”.

Interviul a fost cel mai recent exemplu când Biden a părut să depășească politica de lungă durată a Statelor Unite cu privire la Taiwan, dar declarația sa a fost mai clară decât cele anterioare despre angajarea trupelor americane pentru apărarea insulei.

Solicitat să comenteze, un purtător de cuvânt al Casei Albe a declarat că politica SUA față de Taiwan nu s-a schimbat. „Președintele a mai spus acest lucru, inclusiv la Tokyo la începutul acestui an. El a precizat, de asemenea, că politica noastră în Taiwan nu s-a schimbat. Asta este  adevărat”, a spus purtătorul de cuvânt.

Statele Unite au avut mult timp o politică de a nu clarifica dacă ar răspunde militar la un atac asupra Taiwanului.

În mai, Biden a fost întrebat dacă este dispus să se implice militar pentru a apăra Taiwanul și a răspuns: „Da… Acesta este angajamentul pe care l-am luat”.

 

BVB | Știri BVB

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (28/09/2022)

Informare privind strategia de dezvoltare a societatii

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (28/09/2022)

Hotarare CA 28.09.2022 - avizare majorare capital social incorporare rezerve

CONPET SA (COTE) (28/09/2022)

Raport conform art. 234, aliniat 1, lit. i) din Regulamentul ASF nr. 5/2018

MedLife S.A. (M) (28/09/2022)

Disponibilitate Raport Sustenabilitate 2021