Update articol:

Senatul îi solicită guvernatorului BNR să-i trimită la audieri pe Nicolae Cinteză şi Şerban Matei

Biroul permanent al Senatului a decis luni să trimită o scrisoare guvernatorului Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, pentru a-i solicita să le permită directorilor din BNR Nicolae Cinteză şi Şerban Matei să vină la Comisia economică, pentru a fi audiaţi în ancheta care vizează modul în care Consiliul Concurenţei a închis o investigaţie privind manipularea ROBOR în anul 2013, a anunţat senatorul Daniel Zamfir, preşedintele Comisiei economice.

Acesta ne-a spus că deja a trimis solicitarea către guvernatorul BNR. Este pentru a treia oară când şeful Direcţiei supraveghere, Nicolae Cinteză, şi şeful Direcţiei relaţii internaţionale, Şerban Matei, nu au răspuns celorlalte două invitaţii anterioare de a se prezenta la audierile din Comisia economică.

“Este a treia oară în care i-am invitat pe cei doi, am ajuns să solicit Biroului permanent al Senatului întrucât până acum nu am primit niciun răspuns din partea celor doi, convingerea mea este că nu le este permis accesul la Comisia economică a Senatului. Acesta este şi motivul pentru care am solicitat ca preşedintele Senatului, Biroul permanent al Senatului să trimită o scrisoare domnului guvernator prin care să-l înştiinţeze că are obligaţia să le permită celor doi angajaţi ai Băncii Naţionale să vină la audierile de la Comisia economică”, a precizat Zamfir.

Plenul Senatului a adoptat pe 11 februarie un proiect de hotărâre prin care a acordat un termen de 60 de zile Comisiei economice să deruleze o anchetă care vizează modul în care Consiliul Concurenţei a închis o investigaţie privind manipularea ROBOR în anul 2013. 

Nicolae Cinteză, directorul Direcției de Supraveghere din BNR, chemat, din nou, la audieri, în Senat